Loading...

Loki (2021)

by Adrian Solomon, iunie 13, 2021

Recomandare – musai!

Gen: MCU, Super-eroi, Aventură, S.F., Suspans
Distribuție: Tom Hiddleston, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Owen Wilson
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 6
Durată episod: ~40 min.
Statut: mini-serie în desfășurare
Rating IMDB: 8.2

Despre: După evenimentele din Avengers: Infinity War, Loki se trezește în posesia Tesseractului care îl teleportează în pustiul Mongoliei. El este capturat de o agenție obscură numită TVA – Time Varriant Authority, o agenție care se ocupă cu corectarea liniilor temporale și înlăturarea variațiilor precum Loki. Însă veteranul agent Mobius, propune autorităților ca Loki să îl ajute în rezolvarea unui caz dificil, în care un criminal anonim încearcă să destabilizeze liniile temporale.

Rant: Disney / Marvel ne-a promis că miercurea o să devină noua vineri (ziua în care apăreau serialele MCU până la acest titlu) lucru care s-a și întâmplat pe data de 6 iunie, când am așteptat cu nerăbdare să văd primul episod din Loki, cea mai recentă mini-serie MCU (și până acum și cea mai ambițioasă) la fel de nerăbdător precum eram și atunci când așteptam episoadele din Wandavision sau The Falcon and The Winter Soldier. Și dacă încă nu avem un film din Phase 4 în MCU (abia în iulie o să vizionăm Black Widow care sincer nu știu cât de mult va pune în mișcare ceva rotițe din această nouă etapă), în schimb am avut 3 mini-serii de calitate care au reflectat lumină asupra unor personaje mai puțin populare, asta până la Loki, despre care se poate zice că a fost încă de la prima apariție, un favorit al fanilor și unul dintre cei mai interesanți villains deveniți anti-eroi.

În ceea ce-l privește seria Loki, ar trebui să ne lămurim despre care dintre personaje va fi vorba și să ne amintim că Loki din serial este cel de la finalul primului Avengers, acesta fiind proaspăt capturat și în drum spre Asgard. Doar aventurile temporale ale echipei Avengers din Infinity War fac ca acest Loki să intre în posesia Tesseractului și să o ușchească cu prima ocazie fix în deșertul mongol, unde repede este capturat de o patrula a TVA – Time Varriant Authority. Ce urmează este acomodarea lui Loki la o nouă realitate, una în care statutul lui de zeu este uitat, una în care magia sa nu funcționează, una în care este practic redus la stadiul de simplu om, spre mâhnirea profundă a acestuia. Mai mult, este judecat ca Variațiune periculoasă și condamnat la dezintegrare, pedeapsă de la care este salvat de agentul Mobius, un veteran care investighează un caz deosebit de dificil. Exista multe elemente narative noi, precum și multe lucruri de care să fim încântați la prospectul colaborării dintre Loki și această agenție.

Aș îndrăzni să spun că din tot ce ne-a fost oferit până acum în Phase 4, Loki este cel mai ambițios proiect nu doar pentru că îl are în centru pe unul dintre cele mai populare personaje din MCU, jucat impecabil de Tom Hiddlestone, dar și promite cel mai mult în termeni narativi, dat fiind faptul că din ce se pare, acest Phase 4 va pune accentul pe multi-verse.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.