Loading...
Mary and the Witch's Flower (aka. Meari to majo no hana) (2017)

Mary and the Witch’s Flower (aka. Meari to majo no hana) (2017)

by Adrian Solomon, august 21, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Animație, Fantezie
Regie: Hiromasa Yonebayashi
Distribuție: varianta japonezăHana Sugisaki, Yūki Amami, Fumiyo Kohinata
varianta engleză – Ruby Barnhill, Kate Winslet, Jim Broadbent
Durată: 1 h. 43 min.
Rating MyAnimeList: 7.26

Despre: Tânăra Mary tocmai s-a mutat cu bunica sa și se plictisește de moarte. Ea este o fire independentă și încinsă ca și culoarea roșie a părului său, dar este extrem de neîndemânatică. Urmărind o pisică misterioasă într-o pădure deasă, ea dă peste o mătură magică și peste extrem de rara floare Fly-by-Night. Descoperind că posedă abilități magice, Mary se vede dusă împotriva voinței sale la Colegiul Endor, un loc fantastic unde cele mai mari talente în ale magiei merg să studieze, sub atenta îndrumare a directoarei Madam Mumblechook și a genialului Doctor Dee. Dar la școala respectivă se petrec și o serie de lucruri necurate în care Mary se va trezi implicată.

Rant: Pentru a discuta despre Mary and the Witch’s Flower, nu putem să nu pomenim mai întâi despre legendarul Hayao Miyazaki și faimosul său Studio Ghibli, un studio de animație responsabil pentru unele dintre cele mai mari succese pe plan internațional a animației nipone. Stilul acestuia este inconfundabil cu toate că tematica filmelor varia de la fantezie până la realism, de la povești coming-of-age la tragediile și ororile războiului. După 20 de pelicule de lung metraj și multe alte aventuri în diferite forme de media, Miyazaki a decis să se retragă în 2014, lăsând studioul în derivă. În această confuzie generală, producătorul șef Yoshiaki Nishimura, alături de regizorul Hiromasa Yonebayashi și alți angajați, au decis să plece și să își deschidă propriul lor studio de animație, pe care l-au botezat Ponoc (conform Wikipediei acest cuvânt vine din croată și înseamnă miezul nopții, cu toate că înțelesul dorit de studio este de începutul unei zile noi). Mary and the Witch’s Flower este debutul pe scena animației a acestui studio și este unul cât se poate de fantastic. Stilistic vorbind filmul poartă amprenta lui Miyazaki, arătând splendid. Povestea este destul de ok, fiind o adaptare a unei cărți pentru copii scrisă de Mary Stewart.

Povestea nu este una extrem de complicată și deja mi-i că am zis prea multe la descriere așa că nu mai intru în amănunt. Nu pot să nu menționez că pe timpul vizionării acestui film, un rânjet tâmp de bună dispoziție mi-a stat atârnat pe față necontenit, simțindu-mă din nou ca un copil ce tocmai descoperea bucuria animației. Recomand acest film cu cea mai mare căldură, atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, fiind suficiente lecții de învățat pentru toată lumea.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.