Loading...

A Whisker Away (aka. Nakitai watashi wa neko wo kaburu) (2020)

by Adrian Solomon, septembrie 19, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Animație, Fantezie
Studio: Studio Colorido
Regie: Junichi Sato, Tomotaka Shibayama
Durată: 1 h. 44 min.
Rating MyAnimeList: 7.34

Despre: Miyo Sasaki este o tânără plină de energie, îndrăgostită lulea de un coleg care nu îi prea răspunde sentimentelor sale. Cu ajutorul unei măști magice, ea reușește să se transforme într-o pisică, câștigându-i astfel afecțiune acestui băiat, dar doar sub formă de felină. În curând însă, ea își va da seama că dacă abuzează de puterea oferită de mască, efectul transformării poate deveni ireversibil. Cât de mult va risca Miyo în numele iubirii?

Rant: A Whisker Away mi-a lăsat o puternică impresie de film marca Ghibli, chiar dacă acesta nu aparține îndrăgitului studio. Această impresie se datorează mai ales numeroaselor elemente fanteziste pe care filmul le presară taman în locurile potrivite, existând un echilibru perfect între fantastic și real, ceea ce creează o atmosferă aparte în jurul acestei povești.

În prim plan o avem pe Miyo Sasaki, o excentrică elevă de gimnaziu căreia îi place să iasă în evidență și să atragă atenția băiatului pe care îl simpatizează prin diferite trăznăi mai mult sau mai puțin periculoase. Ceea ce nu știe nimeni despre Miyo, însă, este că o anumită mască fermecată îi permite să se transforme în pisică, context în care interacțiunile dintre ea și obiectul afecțiunii sale iau o cu totul altă turnură.

Dacă, la prima vedere, Miyo pare destul de enervantă pentru o protagonistă (cel puțin în formă umană), situația se explică repede în momentul în care ne este prezentat cadrul ei familial: părinții sunt divorțați, iar ea locuiește împreună cu tatăl său și noua lui prietenă. Lupta ce se dă astfel în înteriorul tinerei Miyo este una care sensibilizează, psihologia acestui personaj fiind una foarte interesantă de analizat, prin prisma modului în care ea a fost expusă iubirii părinților și modul în care o abordează la rândul său. Filmul nu merge întotdeauna acolo unde te-ai așteapta să meargă, existând astfel și momente care încă mai pot surprinde.

În materie de grafică, se pare că sunt combinate două stiluri diferite, ceea ce nu deranjează neapărat, dar creează un oarecare contrast vizual. Altfel, animația este de înaltă calitate, cum și este de așteptat din partea unei pelicule apărute în anul curent.

Per total, deși nu este revoluționar, A Whisker Away aduce o poveste nouă, interesantă, și iese  suficient de bine în evidență încât să merite un calificativ de musai :).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.