Loading...

Memories (1995)

by Adrian Solomon, iunie 26, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Animation, S.F.
Regie: Kōji Morimoto (Magnetic Rose), Tensai Okamura (Stink Bomb), Katsuhiro Otomo (Cannon Fodder)
Studio: Madhouse, Studio 4°C
Durată: 1 h. 53 min.
Rating MyAnimeList: 7.72

Despre: „Memories” este o antologie de filme anime S.F., compusă din trei părți distincte, fără legătură între ele. Prima parte se numește „Magnetic Rose” și prezintă soarta unui echipaj spațial care investighează un semnal primit de pe o navă abandonată care conține memoriile unei foste cântărețe de operă. Al doilea segment este intitulat „Stink Bomb” și spune povestea tânărului asistent de laborator Nobuo, care tratându-se de gripă, confundă niște pilule experimentale cu medicamente anti-gripă, transformându-se fără să vrea într-un hazard toxic. În fine cel de-al treilea film „Cannon Fodder” prezintă o zi din viața locuitorilor unui oraș, a căror singur scop este să tragă cu tunurile asupra unui invadator nevăzut și necunoscut.

Rant: Cunoscut și drept Otomo Katsuhiro’s Memories această antologie de filme scurte adaptează trei povești de ale lui Katsuhiro Otomo, creatorul celebrului Akira.  Fiecare film din cele trei are propriul său farmec și stil grafic, datorită direcției impuse de fiecare regizor în parte. Magnetic Rose este o aventură SF ce îmbină flerul pentru prezentarea poveștii a lui Kōji Morimoto (care a lucrat printre altele la Akira – ca și animator, Robot Carnival și Animatrix) cu animația superbă a celor de la Studio 4°C. Stink Bomb sau un comentariu acid la adresa experimentelor medicale cu destinație militară, aduce aminte cel mai mult de Akira prin animația sa extrem de atent detaliată cu toate că partea de regie i-a revenit debutantului Tensai Okamura iar animația a fost făcută de celebrul studio Madhouse. Nu în ultimul rând, sub atenta grijă a lui Otomo însăși, Cannon Fodder deviază un pic de la grafica estetică de până acum, preferând un stil mai artistic dar și o temă mult mai grea, fiind un comentariu social extrem de puternic la adresa războiului.

Recomand cu multă căldură această serie de trei filme, filme care pot fi găsite de cei mai întreprinzători dintre voi și pe net, dacă se caută bine.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.