Loading...
Modest Heroes (aka. Chiisana Eiyuu: Kani to Tamago to Toumei Ningen) (2018)

Modest Heroes (aka. Chiisana Eiyuu: Kani to Tamago to Toumei Ningen) (2018)

by Adrian Solomon, septembrie 14, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Animație, Antologie
Regie: Hiromasa Yonebayashi, Yoshiyuki Momose, Akihiko Yamashita
Studio: Studio Ponoc
Durată: 53 min.
Rating MyAnimeList: 6.85

Despre: Studio Ponoc ne prezintă primul volum dintr-o antologie de animații de scurtă durată. În Kanini & Kanino, doi frați dintr-o specie de omuleți ce trăiesc sub apă într-un pârâu, își pierd tatăl și pornesc în căutarea lui. În Life Ain’t Gonna Lose, o mamă ți băiatul ei se chinuie cu severa alergie la ouă a fiului ei, iar în Invisible, un salaryman este complet invizibil tuturor celor din jur.

Rant: Studioul Ponoc, despre care se spune că este continuatorul spiritual al celebrului Hayao Miyazaki și care deja ne-a încântat cu superbul Mary and the Witch’s Flower, revine pe ecranele noastre cu antologia Modest Heroes. Trei povești al cărui singur punct comun ar fi că ne prezintă oameni normali, puși în fața unor situații grele, devenind în urma lor niște eroi „modești”, eroii proprii lor povești.

Kanini & Kanino este povestea cu iz fantasy dintre cele trei povești, aceasta fiind și cea mai „clasică” dintre ele. O poveste tip coming of age, în care doi copii sunt nevoiți să se descurce singuri în fața unei lumi plină de pericole la tot pasul, crescând pe parcursul aventurii și descoperindu-și curajul necesar pentru a răzbate. Life Ain’T Gonna Lose prezintă povestea unui băiat ce suferă de o alergie severă la ouă, și chinurile prin care trece el și familia sa, încercările zilnice la care este supus acesta, precauția pe care trebuie să o aibă de la ce mănâncă până la cel mai simplu contact cu cei din jur, toate acestea putându-i fi fatale unui băiat care este decis să nu se lase pradă destinului fatidic. Acestă poveste este ancorată în realitatea cotidiană, fiind și cea mai plină de inimă. Invisible adresează partea de bizar a realității înconjurătoare, fiind un comentariu puternic social. Un salaryman care a devenit literalmente invizibil, se luptă cu ignoranța celor din jur dar și cu lipsa de greutate dată de condiția sa, acesta fiind nevoit să se ancoreze de obiecte grele pentru a nu se ridica în aer. Cred că este povestea cea mai intrigantă și mai plină de adrenalină dintre cele trei.

Per total, trei scurt metraje animate excepțional, în cel mai pur spirit Ghibli, dar simt că sunt destinate mai mult fanilor (Anime/Ghibli/Animație) decât unui public larg.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.