Loading...
Mile 22 (2018)

Mile 22 (2018)

by Adrian Solomon, februarie 7, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, Thriller
Regie: Peter Berg
Distribuție:
Mark Wahlberg, John Malkovich, Lauren Cohan, Iko Uwais, Ronda Rousey, Sam Medina
Durată: 1 h. 34 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: James Silva este liderul unei unități secrete care lucrează pentru CIA, numită Overwatch. Acțiunile lor vizează teroriștii și traficul de arme nucleare, și cam mai tot ce poate pune în pericol siguranța Statelor Unite. O misiune aparent facilă pentru ei, presupune transportul unui informator, de la ambasadă până pe pista de decolare. Doar că odată ieșiți de pe poarta ambasadei, ei se trezesc hăituiți de oficiali guvernamentali corupți dar și agenți ruși, toți chitiți să pună mâna pe prețiosul informator.

Rant: După ce acțiunea fantastică din The Night Comes for Us mi-a încântat dar și înecat retina în hectolitri de sânge, am zis să verific și debutul oficial a lui Iko Uwais la Hollywood, și zic debut cu toate că a avut un mic rol de cameo în Star Wars VII (dar nu se pune că nu are mai nici o replică acolo). Aici el are un rol consistent, jucând alături de nume grele din industria filmelor americane. Și pot să zic că se descurcă foarte bine, și că se chiar strofocă să facă din rahat bici.

Și dacă am zis asta, deja vă dați seama de natura filmului. Replici forțate, lătrate de un Mark Whalberg pe post de hard-ass sociopat cu ieșiri extrem de violente, în special verbale și mai totdeauna la adresa celor aflați în comanda sa. De fapt este foarte greu să simpatizezi cu un asemenea nesimțit, căruia cu greu îi poți găsi o trăsătură cât de cât nobilă. Povestea este subțire până la plot twist care vine parcă de nicăieri și te lasă cu un gust amar de sequel. Cu toate astea, Berg și Whalberg se află la a patra colaborare, prima care să nu fie o relatare a unui caz real, iar Berg nu se poate abține să nu își expună vederile politice, chiar și așa mai pe sub mână cum o face în filmul ăsta.

Cât despre acțiune, nu am nici un cuvânt de laudă. Ronda Rousey nu este lăsată să își etaleze talentele marțiale iar scenele de pac pac sunt singurele cât de cât decente, dar pe care le-am văzut mult mai bine executate în alte filme. Practic pe la final, filmul se vrea a fi un The Raid, dar eșuează lamentabil. Scenele de caft, în ciuda prezenței lui Uwais, sunt editate la greu de vreun dobitoc care are impresia ca imagini care se succed rapid și care nu au nici o noimă, pot fi etichetate drept acțiune, într-o perioadă în care lumea filmelor de acțiune începe să ia tot mai multe notițe din cinematografia asiatică și în special din filosofia lui Jackie Chan (a se vedea seria John Wick sau Atomic Blonde și de ce nu Mission Impossible).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.