Loading...
Mission: Impossible VI - Fallout (2018)

Mission: Impossible VI – Fallout (2018)

by Adrian Solomon, august 4, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Spionaj
Regie: Christopher McQuarrie
Distribuție:
Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Sean Harris, Angela Bassett, Michelle Monaghan, Alec Baldwin
Durată: 2 h. 27 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: După ce o operațiune de recuperare este deraiată de alegerile lui Ethan Hunt, șefa CIA își trimite cel mai fidel agent, pe agentul Walker, pentru a-l supraveghea pe Ethan pentru restul misiunii. Ca de obicei însă, lucrurile se complică atunci când în tentativa de a-l localiza pe misteriosul John Lark, cel presupus a fi în spatele unui grup de foști agenți ai Sindicatului, numiți acum Apostolii, Ethan dă peste mai vechea cunoștință Ilsa Faust, de a cărei loialitate începe să se îndoiască.

Rant: Jackie Chan. Pentru mine acest individ era etalonul de actor care își face singur cascadoriile, mai ales datorită acelor mici inserturi în timpul creditelor, în care ne arăta cum își rupea diferite oase făcând cele mai incredibile lucruri. Multă lume începuse între timp să îl laude pe Tom Cruise pentru același lucru, iar multă vreme am refuzat să ascult, Jackie fiind etalonul suprem. Dar odată cu ultimele misiuni imposibile ale lui Ethan Hunt, dar și cu o mână de alte filme de acțiune, Cruise mi-a dovedit de fiecare dată cât de aproape este de idolul meu. Ba că avionul își ia zborul cu el atârnând precar de o ușă ce refuză să se deschidă, ba că face acrobații la înălțime pe peretele mega hotelului Burj Khalifa ba că atârnă de un elicopter ce își ia zborul și multe altele, unele mai periculoase și mai nebunești decât altele. Pot să zic acuma fără urmă de îndoială, că Tom Cruise este actorul suprem (vestic) de acțiune. Și nu doar că face lucruri uimitoare, nu doar aici stă farmecul său. Lăsând la o parte viața sa colorată și bizarele alegeri de credință, tipul emană o carisma aparte care te face să îl urmărești, dar are și un talent actoricesc de netăgăduit.

Gata cu laudele la adresa lui Tom, ia să lăudam un pic și misiunea în sine. Filmul pornește cu un vis care va prevesti tematica filmului, sacrificiul vieții personale în slujba protejării lumii. După ce vedem un alt moment cheie al filmului, suntem aruncați în misiunea principală, dar ni se alătură un personaj nou, mustăciosul Walker, interpretat de un Cavill în formă maximă. Mizând pe dinamica clasică de tipi care nu se înțeleg, dick measuring-ul celor doi este întrerupt de apariția subită a fascinantei Ilsa Faust, prezentă pentru a-i mai complica viața puțin lui Hunt. Pe scenă își mai face apariția și extraordinar de frumoasa White Widow, cu promisiuni electorale cum că i-ar rezolva toate problemele lui Ethan atât timp cât el îi rezolvă câteva a ei. Trădări apar la tot pasul, nu știi cine pe cine mai poate conta până la final, când se cristalizează planul măreț al odiosului din umbră iar Ethan se dă de ceasul morții să îl oprească, așa cum o face cam de fiecare dată.

Actorii toți sunt fantastici și cam fiecare își are propriul moment în care să strălucească. Însă adevăratele protagoniste sunt scenele de acțiune, iar ca de fiecare dată, Cruise a reușit să ridice ștacheta în ce le privește. De departe favorita mea a fost scena de luptă din baia clubului de fițe, scenă magistral concepută și interpretată. Se poate vede și scena când își rupe Cruise piciorul în timpul cursei pe acoperișuri dar și momentul când se ridică și o ia la fugă cu piciorul rupt, doar pentru a completa scena…ce erou.

Filmul este musai atât pentru fanii genului, cât și pentru fanii seriei, sunt convins că nici unul nu va pleca acasă nemulțumit.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.