Loading...
The Bourne Identity (2002)

The Bourne Identity (2002)

by Adrian Solomon, iulie 30, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Thriller, Spionaj
Regie: Doug Liman
Distribuție: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen, Brian Cox, Adewale Akinnuoye-Agbaje
Durată: 1 h. 59 min.
Rating IMDB: 7.9

Despre: Un individ amnezic este salvat de un grup de pescari în marea Mediteraneană. Observând că este fluent în multe limbi și posedă cunoștințe vaste de arte marțiale, acesta încearcă să își găsească identitatea, folosindu-se de serviciile unei turiste germane. Dar când, atât poliția locală cât și niște asasini versați încep să îl urmărească, totul se transformă într-o cursă contra cronometru.

Rant: Fantastică această adaptare a clasicului roman a lui Robert Ludlum. Doug Liman, în ciuda neînțelegerilor avute cu producătorii, a reușit să creeze un film clasic pentru genul filmelor de spionaj, îmbinând cu măiestrie acțiunea cu suspansul, presărând mici momente de respiro, suficiente cât să facă plăcut drumul spre următoarea scenă de acțiune. Matt Damon, poate că a părut la început o alegere ciudată, el nefiind familiarizat cu astfel de roluri. a tras din greu și și-a dovedit versatilitatea actoricească, reușind poate unul dintre rolurile carierei sale. Restul distribuției completează fantastic filmul, în special Franka Potente – cunoscută până atunci doar pentru rolul ei din Run Lola Run, dar care are un chemistry acaparant onscreen cu Damon. Chris Cooper este perfect în roluri de antagonist iar Clive Owen, cu toate că are un rol destul de mic, profită de orice secundă.

Pe lângă faptul că este un film foarte bun, scenele de acțiune sunt de o calitate superioară multor producții ce apăreau în acea vreme, reușind să ofere lupte extrem de kinetice fără să apeleze la efecte speciale.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.