Loading...
The Bourne Supremacy (2004)

The Bourne Supremacy (2004)

by Adrian Solomon, iulie 30, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Thriller, Spionaj
Regie: Paul Greengrass
Distribuție: Matt Damon, Franka Potente, Brian Cox, Julia Stiles, Karl Urban, Gabriel Mann, Joan Allen
Durată: 1 h. 48 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Jason Bourne (Matt Damon) în continuare amneziac, își vede de viața sa liniștită alături ce Marie pe plajele Indiei. Dar Kirill, un agent secret rus, îi înscenează lui Bourne furtul a milioane de dolari fapt ce îi determină pe cei din CIA să îl vâneze din nou.

Rant: Paul Greengrass preia frâiele francizei odată cu acest film și reușește să ofere aceleași scene de acțiune și suspans ca și Liman. Din păcate, el este responsabil și pentru introducerea tehnicii de shaky-cam sau mai pe șleau, de scene de acțiune zgâlțâite, care intenționează să te facă se te simți în mijlocul lor, dar care din păcate creează mai mult disconfort decât plăcere vizuală. Ca de obicei, actorii sunt la fix, Urban încadrându-se perfect în decor.

Fun fact – nimeni din primul filmu nu credea că The Bourne Identity va avea vreo continuare pentru că au considerat că primul a fost suficient de bun iar dacă era să fie continuat, trebuiau să vină cu ceva cel puțin la fel de bun. Astfel, scenaristul primului film a pornit de la ce le-a spus Damon celor de la CIA, ca dacă vreunu îl mai caută, o să îi facă să regrete cu vârf și îndesa iar așa se va și întâmpla. Sfârșitul filmului a fost schimbat cu câteva zile înainte de lansare, schimbarea venind din partea lui Damon și Greengrass, care au conceput un sfârșit mai bun pentru film.

Filmul este aproape la fel de bun ca primul, de fapt aproape toate filmele Bourne sunt bune și merită văzute (mai puțin Legacy…Legacy sux).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.