Loading...

Your Name (aka. Kimi no Na wa) (2016)

by Adrian Solomon, februarie 6, 2021

Recomandare – esențial!

Gen: Animație, Fantezie, Aventură
Studio: CoMix Wave Films
Regie: Makoto Shinkai
Durată: 1 h. 46 min.
Rating MyAnimeList: 8.87

Despre: Doi adolescenți, fata de la țară Mitsuha Miyamizu și orășeanul Taki Tachibana, trăiesc vieți cât se poate de diferite până într-o zi când descoperă faptul că s-au trezit fiecare în corpul celuilalt. Pentru a nu-și da viața complet peste cap, ei încearcă să traseze o serie de reguli de conduită până descoperă și remediază cauza acestei întâmplări stranii, dar gradual încep să țină unul la celălalt. Decis să o întâlnească, Taki va pleca într-o călătorie care îi va da viața peste cap.

Rant: Makoto Shinkai ne oferă proba concretă că animațiile japoneze de lung metraj sunt în mâini bune chiar și după ce Miyazaki va decide să se retragă definitiv. Kimi no Na wa este o bijuterie de film, care reușește să combine coerent atâtea tipuri de filme într-unul singur, oferind în același timp și o grafică de neuitat. Ce începe ca o comedie romantică pusă pe calapodul filmelor body-swap, trece foarte repede la dramă sfâșietoare, poveste fantasy/S.F. plină de misticism oriental.

Filmul începe cu Mitsuha Miyamizu, o fată nu chiar foarte populară, asta și datorită rolului de shrine-maiden încredințat de familia ei, și stilului învechit în care a fost crescută. Ea locuiește într-un orășel mai uitat de lume, iar în dimineața cu pricina, o surprindem extrem de confuză, pipăindu-și corpul pentru a descoperi că are părți feminine, fiind extrem de intrigată de acest fapt, spre uluirea surorii sale. În același timp, un licean din Tokyo pățește același lucru. El este Taki Tachibana iar prietenii săi sunt la fel de intrigați de bunele maniere dispuse brusc de acesta. Mai mult, el lucrează și o slujbă part-time de după masă, și este îndrăgostit lulea de colega sa de servici. Cei doi descoperă ce se întâmplă printr-o serie de mesaje lăsate, și anume faptul că uneori, când aceștia dorm, ei fac schimb de corpuri, aparent în baza unei dorințe exprimate de Mitsuha, sătulă de responsabilitățile pe care le are dar și de plictisul micului orășel provincial. Singura parte negativă este că ei nu își aduc aminte deloc ce se întâmplă corpului lor original în timpul schimbului, așa că cei doi creează o serie de reguli pe care să le respecte pentru a nu trezi suspiciuni nedorite. Și poate că dacă filmul ar fi continuat această temă, am fi avut doar un film memorabil pentru grafica folosită, dar Makoto decide să împingă mai mult limitele creativității, inventând un scenariu care te va surprinde și care te va purta pe un adevărat carusel de emoții.

Nu o să vă mint, filmul este un pic greu de urmărit datorită multitudinii de fire narative cu care jonglează și atâtea linii temporale pe care trebuie să le ai în vizor, lucru ce rezultă în nu mai puțin de 3 sau patru puncte culminante, menite a te stoarce de vlagă până la final. Și credeți-mă că o fiți extenuați dar plăcut surprinși de ceea ce ați văzut, poate poate și cu o lacrimă sau două în colțul ochilor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.