Loading...
Monster Hunter (2020)

Monster Hunter (2020)

by Adrian Solomon, februarie 27, 2021

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, Aventură, Fantezie
Regie: Paul W. S. Anderson
Distribuție: Milla Jovovich, Tony Jaa, Tip „T. I.” Harris, Meagan Good, Diego Boneta, Josh Helman, Jin Au-Yeung, Ron Perlman
Durată: 1 h. 43 min.
Rating IMDB: 5.3

Despre: Căpitanul Artemis alături de echipa ei este dusă într-o altă lume datorită unui portal peste care dau din întâmplare în timpul unei operațiuni de salvare a altei echipe pierdute. În Noua Lume, există monștri giganți dar și vânători curajoși capabili să lupte cu aceștia iar Artemis va trebui să se folosească de toate trucurile învățate în armată pentru a supraviețui acestei aventuri și pentru a-și găsi drumul înapoi acasă.

Rant: Seria Monster Hunter reprezintă a doua cea mai bine vândută serie de jocuri a studioului Capcom așa că pasul spre marile ecrane părea inevitabil, în special când cel interesat de realizarea lui era Paul W.  S. Anderson, cel care a adus pe marile ecrane și Resident Evil, prin nu mai puțin de 6 filme. Având-o la bord și pe Milla Jovovich, colaboratoarea fidela a lui Anderson de-a lungul celor 6 filme, Monster Hunter pare să calce pe o potecă bătătorită și familiară pentru fanii acestui gen de filme.

Regizorul a optat să introducă un personaj din afara seriilor, prin ochii căruia să descoperim New World, o lume în care toate creaturile au dimensiuni gigantice, aici existând chiar și oameni care le vânează. Cred că a fost prima decizie a filmului care pe cât de bine intenționată, pe atât a transformat vizionarea lui într-un lung șir de oftate și suspine și scărmăneli în cap ca răspuns la ce vedeam pe ecran. La final am rămas cu impresia că e clar, poate ne așteptăm prea mult ca Hollywoodul să reușească să adapteze cum se cuvine un joc video, resimțind aceeași pustietate ca după vizionarea altor nenumărate eșecuri în acest domeniu. Să nu mai vorbesc de prezența decorativă a lui Tony Jaa, care are personalitatea unui ghid turistic în format letric, a cărui unică folosință este să zică cu glas tare toate numele pe care fanii seriei oricum le știau.

Măcar efectele speciale sunt bune, așa că fanii seriei vor fi decepționați de adaptare dar bucuroși că vor vedea multe elemente familiare (scena cu Palico ce prepară mâncarea m-a făcut să râd și să mă uit la ea pe repeat, fiind întocmai ca în Monster Hunter World).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.