Loading...

Mortal Kombat (2021)

by Adrian Solomon, aprilie 26, 2021

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune
Regie: Simon McQuoid
Distribuție: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Tadanobu Asano, Mehcad Brooks, Ludi Lin, Chin Han, Joe Taslim, Hiroyuki Sanada
Durată: 1 h. 50 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Pentru a fenta regulile turneului Mortal Kombat dar și o profeție străveche, vrăjitorul Shang Tsung pune la cale un plan prin care să elimine toți luptătorii aleși să reprezinte Pământul, înainte ca turneul să înceapă.

Rant: Cu toții știm deja că filmele bazate pe jocuri video sunt, în cea mai mare parte, de la proaste în jos, cu foarte puține excepții. Mortal Kombat 2021 este un efort decent de adaptare a francizei MK, efort care a mai fost încercat în trecut cu două filme (primul decent, al doilea execrabil). Pentru fanii seriei, sumedenia de Easter-eggs, atât vizuale cât și auditive (în bătălia de final, cu prilejul apariției unui combatant anume, se poate auzi pentru un scurt moment, o variantă ușor alterată a temei originale), sau zecile de replici gen: Finish Him!, Get over here!, Flawless Victory, etc. le va trezi apetitul pentru acest film. Are fan service din greu, filmul fiind și extrem de brutal, apărând aici și celebrele și sângeroasele fatalități. Dar din păcate, întreg filmul se simte doar ca un prim pas într-o poveste mai lungă, pe care s-ar putea sau nu, să avem ocazia să o continuăm în filme viitoare. Altă problemă gravă este pacingul, filmul începând extrem de alert, cu o luptă între două persoane cheie ale acestui univers, luptă care ne arată pe față intenția filmului de a fi cât mai sângeros posibil. După un prim act palpitant, ajungem la un act secund în care protagoniștii odată asamblați, trebuie să se antreneze și să își caute propria putere mistică, moment în care filmul comite cel mai teribil păcat posibil, acela de a plictisi (imaginați-vă că jucați tutorialul unui joc pe la jumătatea lui). O altă bilă neagră, este decizia de a avea drept protagonist pe un personaj complet nou pentru această serie de jocuri, Cole Young, un personaj atât de vanilla și neinteresant încât filmul este tras în jos iremediabil (de ce mă uit la un film numit Mortal Kombat, care are o galerie impresionantă de personaje, pentru a vedea unul complet necunoscut, și de a-i experimenta drama familială). Înțeleg prezența lui în film, de a da acestuia un aer mai uman, de a introduce spectatorul în acest univers prin prisma lui Cole Young dar jocul are aproape 100 de personaje, cu siguranță se găsea vreunu să suplinească acest rol.

Cred că dacă s-ar fi luat povestea din orice joc, ar fi ieșit o chestie mult mai bună, așa filmul doar s-a împușcat în picior. Sunt și alte decizii dubioase (arena The Pit este ușor de recunoscut, chiar sare în ochi, dar îmi e greu să recunosc celelalte locații, o toaletă de trailer și un hambar) dar probabil nu suficient de mari încât să urăsc filmul pentru ele.

Mă declar ușor dezamăgit și probabil oarecum iritat de acest produs neinteresant care se simte ca orice alt efort eșuat de a trece o franciză de joc video pe marile ecrane, care ar fi profitat de o poveste mai solidă în spate, și un protagonist interesant. Să nu zic de celelalte personaje, oricine nu le cunoaște, nu va da doi bani pe ele, fiind unidimensionale și valabile cât să își zică replicile și să își facă mișcările cheie din joc (aka fan-service).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.