Loading...
Terminator Dark Fate (2019)

Terminator: Dark Fate (2019)

by Adrian Solomon, noiembrie 8, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Tim Miller
Distribuție: Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna, Diego Boneta
Durată: 2 h. 08 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Sarah Connor crede că a reușit să schimbe viitorul și dispare din viața publică. După 22 de ani, un nou tip de terminator numit Rev-9 vine în trecut pentru a o ucide de data asta pe Daniela Ramos. În ajutorul ei vine Grace, un android din viitor, doar că Rev-9 pare de neoprit și doar o minune le mai poate salva pe cele două protagoniste.

Rant: Eram extrem de curios despre acest film din mai multe motive și anume: revenirile lui Linda Hamilton și ale lui James Cameron promiteau că de data asta se depune un efort în a se face un film bun, cu pedigreeul Terminatorului de odinioară, regizorul Tim Miller ne arătase că știe face filme bune cu Deadpool, iar criticii se întreceau cu diverse laude la adresa lui. Însă mă declar dezamăgit de produsul final, care chiar dacă face câteva lucruri bine, nu se poate ridica mult peste ștacheta, stabilită oricum așa atât de jos de la Terminator 3 încoace.

Evenimentele filmelor anterioare sunt șterse complet din memoria colectivă după ce partea de început a filmului ne arată niște întâmplări care au loc imediat după ce Sarah Connor a reușit să elimine Skynet-ul la finalul părții secunde. Aceste noi evenimente duc la exilul auto-impus a lui Sarah și la apariția peste 22 de ani a unui nou Terminator, Rev-6 și a unei androide, Grace, care se bat pentru eliminarea respectiv protejarea lui Daniela Ramos. În această luptă vor fi implicați și Sarah Connor și faimosul model T-800, care acum a căpătat conștiință, odată eliberat de sub controlul Skynet.

Așadar toate bune și frumoase, ar trebui să avem de toate și toate să fie de cea mai bună factură thriller-action S.F. Din păcate, am impresia că acest film nu servește decât la stabilirea unei noi direcții pentru franciza, oferindu-i astfel lui Arnold ieșirea perfectă din această serie, dintr-un rol care l-a definit. Și Arnold nu dezamăgește, fiecare secundă cu el pe ecran fiind motiv de bucurie și amuzament. Mulți ziceau că acesta este filmul lui Linda, dar ieșind de la el, am realizat cât de mult a însemnat Arnie pentru această franciză. Actorii ce vin să reprezinte noua generație mi se par cel puțin prost aleși. Natalia Reyes este plată, potrivită poate mai bine în alt fel de roluri, fiind monotonă în recitarea replicilor și extrem de nemotivată. Gabriel Luna este de departe cel mai slab actor care a interpretat vreun Terminator în această franciză, dar pe el nu îl ajută nici scenariul care îl transformă dintr-o mașinărie aproape perfectă, într-un personaj gen Will E. Coyotee. Mackenzie David este singura care pară că se preocupă de prestația ei, încercând să dea un pic de viață personajului Grace.

Scenele de acțiune sunt bine realizate dar nimic din ce nu am văzut până acum în această serie, iar până la apariția lui Arnold, filmul pare destul de plictisit eu el însuși, fiind un fel de Terminator de Mexico. Am înțeles că existau chiar planuri pentru ca acest film să fie începutul unei noi trilogii, planuri care momentan au căzut datorită performanței mult sub-așteptări la box-office a acestui film.

Merge cât de cât pentru nostalgici, personal părăsind sala cu un mic regret pentru Arnie, care pare că s-a despărțit de tot de această serie, și pentru cei cărora le plac filmele moderne de multă acțiune, puțină minte. Hasta la vista, Arnie!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.