Loading...

My Dress-Up Darling (aka. Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru) (2022)

by Adrian Solomon, august 31, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Romantic, Highschool, Slice of Life
Studio: CloverWorks
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: 23 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 8.32

Despre: O întâmplare fortuită îi aduce împreună pe doi colegi, singuratecul Wakana Gojou și populara Marin Kitagawa. Refugiat în atelierul școlii pentru a testa o mașină de cusut, Wakana dă nas în nas cu Marin, cea mai populară fată din școală, care-și ascunde de lume pasiunea pentru cosplay. Când aceasta vede îndemânarea lui Wakana și abilitățile sale în a face haine, cei doi devin parteneri iar împreună vor lua lumea cosplayului pe nepregătite.

Rant: Este clar din simplul rating că acest anime m-a uns la suflet, nu neapărat datorită prezenței lui Marin-chan, acest argint viu a cărei simplă luminează camera, dar felului în care se mișcă acest anime. El străbate potecile bătătorite de altele dar calitatea animației și poveștii îl ridică peste altele vizionate în această perioadă. My Dress-up Darling glorifică pasiunea pentru aceste hobbyuri de nișă cum ar fi creerea de păpuși hina și cam tot ce intră în creația unui cosplay, de la conceptualizare la producerea efectivă. Și da, clișeele sunt la ele acasă și în acest anime, dar când le faci așa de bine, e greu să se supere lumea pe tine.

Contrastul dintre cele două personaje este deosebit, el fiind clasicul introvertit, nebăgat în seamă de lume, iar ea fiind scânteia care luminează peste tot pe unde ajunge. Lipsa ei de limite duc deseori la situații confuze pentru tânărul Wakana, nepregătit pentru Marin, care îi va întoarce lumea cu dosul în sus. Relația lor de amiciție și parteneriat progresează spre părți mai romantice, dar este totul obținut în mod meritat, nu prin maniere bizare sau care să aibă la bază ceva dorințe dubioase. CloverWorks livrează o animație de calitate iar My Dress-Up Darling, care poate fi urmărit pe Crunchyroll, promite să te încânte prin personajul efervescent care este Marin-chan.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.