Loading...

Toradora! (2008-2009)

by Adrian Solomon, ianuarie 14, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Comedie Romantică
Studio: J. C. Staff
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 25
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 8.21

Despre: O întâmplare nefericită îl pune pe adolescentul Ryuuji Takasu la cuțite cu minuscula dar extraordinar de feroce colegă a sa, Taiga Aisaka. Cei doi astfel vor intra într-un parteneriat prin care fiecare se angajează să se ajute reciproc cu cucerirea crushurilor lor.

Rant: Sincer să fiu, după vizionarea primului episod, am catalogat acest serial drept unul cât se poate de banal, un tsundere show ca oricare altul, complet cu crizată minusculă și cu băieți cărora le place să facă curat și de mâncare (nevasta perfectă!). În caz că nu știți ce înseamnă tsundere, e acel tip de fată care se lasă impresionată cu greutate, deseori rece și crudă pe dinafară, care își maschează sensibilitățile prin porniri violente, menite a emascula băieții care îi intră în vizor. Deci până aici nimic deosebit, ca acest serial mai sunt probabil încă o mie, cu aceleași clișee, aceleași stereotipuri. După încă vreo alte câteva episoade eram pregătit să renunț la vizionare și să îl dau ca decent dar nu grozav (nu impresionează deloc printr-un aspect grafic aparte, fiind destul de standard în climatul animației actuale). Dar am mai îndurat câteva episoade și apoi ceva a făcut declic, am început să fiu prins de personaje, de poveștile lor, acestea deschizându-se și arătând că sunt mai mult decât cec păreau a fi. Parcă simți cum acestea se maturizează, învață din experiențe și nu joacă mereu conform clișeelor.

Toradora! tora însemnând tigru în japoneză – de la Taiga, protagonista noastră minusculă, iar dora venind de la doragon, modul japonezilor de a zice englezescul dragon – pentru Ryu care înseamnă, ați ghicit, dragon în japoneză, este până la urmă o comedie romantică bine executată, chiar foarte bine aș îndrăzni să spun, care nu neapărat deviază de la normele considerate standard dar are niște personaje solide de care te vei atașa până la final, cu condiția să îi dai o șansă!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.