Loading...

Shikimori’s Not Just a Cutie (aka. Kawaii dake ja Nai Shikimori-san) (2022)

by Adrian Solomon, august 20, 2022

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie, Romantic, Highschool, Slice of Life
Studio: Doka Kobo
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: 23 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 6.96

Despre: Yuu Izumi duce o viață necăjită deoarece este predispus ghinionului, el fiind mai mereu ținta acestuia în aproape orice aspect al vieții mai puțin în cel romantic, deoarece a reușit să o cucerească pe Micchon Shikimori, cea mai populară fată din școală. În ciuda dificultăților, Yuu este înconjurat de prieteni de nădejde, în special Shikimori, care este dispusă la a-i fi o adevărată pavăză în calea ghinionului perpetuu care îl împresoară pe protagonist.

Rant: Ei bine, Shikimori’s Not Just a Cutie s-a vrut a fi hitul care urma să o dea pe „best girl” al sezonului anime de primăvară 2022. Și chiar dacă s-a bucurat de un pic de popularitate virală, Shikimori nu cred ca a reușit să o detroneze pe Marin din My Dress-up Darling, iar asta pentru că animeul care o suportă este foarte fad. Se sare peste faza de setup pe care o au majoritatea acestor tipuri de anime, de cum se întâlnesc, cum se cuceresc, cum își creează grupul de prieteni și se intră direct în pâine (bine aceste lucruri vor fi oarecum dezvăluite pe parcurs). Cei doi protagoniști, Yuu și Shikimori, sunt în anul 2 de liceu și sunt împreună de aproape un an, dar încă roșesc atunci când vorba de contact intim (mă refer la o simplă ținere de mână). Shikimori este extrem de posesivă și în cele mai multe cazuri, reprezintă jumătatea proactivă a relației. Yuu, care este de obicei ținta ghinioanelor – de la mașini care aproape dau peste el în mod zilnic, la lucruri care pică din cer, sau șireturile care se rup atunci când e lumea mai dragă, este protejat astfel de Shikimori, un reverse swap a dinamicii într-o astfel de relație.

Premisa serialului te face să te aștepți la evenimente interesante, sau situații tensionate, iar atunci să știi că vei fi foarte dezamăgit, pentru că seria de față nu este decât o explorare monotonă a unui cuplu drăgălaș, un slice of life fuzzy și care nu vrea nimic altceva decât să bată aceleași cărări bătătorite de nșpe mii de alte producții, apelând la aceleași clișee ale vieții tipice de liceu japonez – festivaluri școlare, festivaluri de artificii, obligatoriul episod pe plajă care măcar este înlocuit pentru diversiune cu un episod petrecut pe malul unui râu. Și în plus, cea mai mare întrebare la care răspunsul a fost cam, huh, serios? era cum de cei doi ajung să stea împreună. Merită vizionat doar pentru protagonistă, pentru că se vede clar că acolo a mers tot bugetul de animație, în rest animeul se prezintă cam tristuț, cu multe imagini statice folosite pentru a înfățișa diverse jocuri sau evenimente. Shikimori’s Not Just a Cutie este disponibil pe Crunchyroll.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.