Loading...

My Hero Academia Movies 1-2

by Adrian Solomon, octombrie 12, 2020

My Hero Academia: Two Heroes (aka. Boku no Hero Academia the Movie 1: Futari no Hero)

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, Shounen, Super-puteri
Studio: Bones
Durată: 1 h. 36 min.
Rating MyAnimeList: 7.59

Despre: Midorya, alături de mentorul său All-Might, participă la un festival de celebrare a eroilor pe insula I. Acolo, el dă peste colegii săi care au venit să vadă festivitățile, peste unul dintre cei mai buni prieteni ai lui All-Might, inginerul Dave, dar și peste un grup de villains pregătiți să ruineze atmosfera festivă, pentru a-și duce la cale planurile malefice.

Rant (by Liana C.): În mod clar, Two Heroes nu reprezintă portița de intrare în universul Boku no Hero Academia pentru noi fani, ci este mai degrabă o mică desfătare pentru cei doritori de cât mai mult conținut ce vizează clasa 1-A și profesorii acestora de la U.A.

Cronologic, acest film se situează între episoadele 58 și 59 ale seriei (respectiv episoadele 20 și 21 ale celui de-al treilea sezon). Iar de astă dată, îl avem în prim plan pe All Might, aducându-ni-se un insight în viața lui de erou de pe vremea când trăia în America. Vechiul său prieten și colaborator, David Shields, îl invită pe o puternic tehnologizată insulă, prilej cu care All Might decide să îl care pe Izuku după el și să îi facă cunoștință cu fiica lui David, Melissa. Totuși, întâmplarea face ca Izuku să nu fie singurul din clasă care poposește pe impresionanta insulă, acolo având loc o adevărată reuniune a clasei 1-A.

Personal, ritmul acestui film mi s-a părut cam lent. All Might este un personaj plăcut, dar nu suficient de interesant încât să poată căra un film pe proprii umeri. Abia după 40 de minute începe să sporească viteza acțiunii, timp în care mulți urmăritori ar fi putut să oprească deja filmul. Nici povestea nu se numără printre cele mai originale, bazându-se în mare parte pe factori de șoc clișeici precum surprize și trădări în ultima secundă.

Scenele de luptă sunt însă bine realizate, Studio Bones nedezamăgind vreodată până acum la capitolul animație și grafică. Totuși, oricât de mult ar dori scenariștii să sugereze că situațiile prezentate sunt de viață și de moarte, miza este practic inexistentă, fiindcă povestea se încadrează foarte puțin în universul canon al acestei serii. Mai specific, orice se întâmplă în acest film rămâne acolo, fără consecințe reale în cadrul episoadelor ce urmează.

Two Heroes nu este, așadar, necesar de văzut pentru înțelegerea în ansamblu a poveștii, însă merge pentru fanii devotați ai seriei.

Boku no Hero Academia the Movie 2: Heroes:Rising

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, Shounen, Super-puteri
Studio: Bones
Durată: 1 h. 44 min.
Rating MyAnimeList: 8.02

Despre: Pentru a-și îmbunătăți abilitățile, clasa A-1 este repartizată pe insula Nabu în cadrul unui program special de securitate. Insula fiind pașnică și locuitorii amabili, studenții noștri nu vor trebui să se întrebuințeze prea mult dar sosirea unui villain periculos pe numele de Nine, va pune întreaga insulă în pericol, singura salvare fiind bravii noștri eroi (în devenire).

Rant (by A. S.): Trebuie să recunosc, am urmărit acest film pe pilot automat, pentru că încă nu am văzut un film anime cu miză reală, care să aibă repercursiuni serioase în seria de care aparține (nu zic că nu o fi, doar că nu am văzut așa ceva). Așa cum observa și colega mea, tipul acesta de filme fără miză o să puncteze mereu destul de jos în topul preferințelor, fiind mult mai mult o modalitate de a face fanservice și de a mai stoarce niște bănuți din buzunarele fanilor.

Deus-ex este modalitatea preferată de a rezolva aceste filme, iar dacă în prima parte acesta lua forma unei mănuși care îi permitea protagonistului să își folosească puterea 100% doar pentru a fi stricată la final și pe veci îngropată în memoria colectivă, aici protagonistul reușește să își transfere puterea unui altui erou, doar pentru a rămâne la final cu ea (nici nu îmi pasă de spoilere când premisa este așa de forțată). Filmul respectiv se face remarcat doar prin grafica deosebită, se vede că s-au pompat mult mai mulți bănuți în producerea filmului decât a serialului, dar coincidențele de care e bântuit face ca povestea să fie complet neremarcabilă – quirkul special de care avea nevoie protagonistul era situat exact pe insula unde își făceau trainingul singurii eroi care avuseseră de a face cu All for One, iar persoana care îi poseda tocmai ce se împrietenise cu protagonistul pentru a crea o subțire conexiune care să justifice sacrificiul pe care Midorya era dispus să îl facă.

Vizionați-l pentru posibilitatea de a vă revedea favoriții sau pentru a vă delecta cu o grafică de excepție, în rest, puteți da skip acestui film care probabil nu face parte din canonul oficial al serialului.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.