Loading...

One Tree Hill (2003-2012)

by Adrian Solomon, august 21, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Dramă
Distribuție: Chad Michael Murray, James Lafferty, Hilarie Burton, Bethany Joy Lenz, Paul Johansson, Sophia Bush, Barry Corbin, Craig Sheffer, Moira Kelly, Barbara Alyn Woods, Lee Norris, Antwon Tanner, Danneel Harris, Jackson Brundage, Lisa Goldstein, Austin Nichols, Robert Buckley, Shantel VanSanten, Jana Kramer, Stephen Colletti, Tyler Hilton
Nr. sezoane: 9
Nr. Episoade: 187
Durată episod: 60 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 7.7

Despre: Frații vitregi Nathan și Lucas navighează dramele vieții adolescentine atât prin prisma vieții personale cât și pe terenul de baschet, sport care îi învrăjbește dar îi și aproprie.

Rant (by Liana C.): One Tree Hill este o dramă cu adolescenți de la începutul anilor 2000. Și ca în orice dramă cu adolescenți de la începutul anilor 2000, dacă stai să te gândești, nimic nu se prea întâmplă. Și pentru că e apărut în anul 2003, iar Twilight nu exista pe atunci și, prin urmare, nu adusese valul vampirilor/vârcolacilor/altor creaturi supranaturale în vizorul adolescenților de peste tot, ne aflăm în situația de a urmări viețile normale, de zi cu zi, ale unor elevi de liceu din Tree Hill, North Carolina.

În prim plan îi avem pe Nathan și Lucas Scott, doi frați care își împart doar tatăl, având mame diferite. La începutul serialului, cei doi se urăsc de moarte, însă, încetul cu încetul, devin prieteni datorită pasiunii lor comune: baschetul. Acest sport este practic centrul întregului serial, o mare parte din poveste concentrându-se în jurul său. Tot ca personaje principale le avem pe Peyton Sawyer (majoreta neînțeleasă, pasionată de muzică), Brooke Davis (majoreta populară, pasionată de modă) și Haley James (fata deșteaptă și quirky, cea mai bună prietenă a lui Lucas.)

Aceste cinci personaje sunt subiectul a nenumărate drame și discuții pe teme precum: cine pe cine place, cine pe cine a sărutat, cine pe cine a înșelat, cine e însărcinată, cine urmează să fie exmatriculat, și alte astfel subiecte de senzație ce se întind pe 9 sezoane lungi și late. Totuși, avem și destule momente în care protagoniștii realizează importanța prieteniei, perseverenței, onestității și integrității morale, în mare parte datorită antrenorului lor de baschet, un profesor aflat aproape de vârsta pensionării, ce reprezintă vocea rațiunii în lumea liceenilor noștri. De asemenea, la jumătatea serialului, avem parte de un salt de 5 ani în timp, perioadă în care personajele noastre trec prin facultate și se lansează apoi, cu mai mult sau mai puțin succes, în cariera pe care fiecare și-a dorit-o.

Pentru un urmăritor care dorește un serial ușor de digerat, fără teme extrem de profunde sau care îți solicită excesiv atenția și gândirea critică, One Tree Hill este perfect. Trebuie să recunosc că, oricât de superficial ar fi, serialul te prinde și te face să pornești următorul episod, dându-ți seama la un moment dat că deja ai văzut jumătate de sezon într-o singură zi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.