Loading...

I Am Not Okay with This (2020)

by Adrian Solomon, martie 25, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Dramă, Supranatural, Highschool
Distribuție: Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Sofia Bryant, Kathleen Rose Perkins
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 7
Durată episod: ~30 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Syd Novak încearcă să fie la de normală ca restul colegilor ei dar nu reușește. Tatăl ei s-a sinucis recent iar de curând, cea mai bună prietenă a ei stă cu vedeta liceului și nu mai găsește timp pentru ea, vecinul ei ciudat îi face avansuri, relația cu mama ei este ostilă iar adorabilul ei frate are probleme la școală cu bătăușii. La toate aceste lucruri care ar duce orice adolescent spre depresie, se adaugă și faptul că ea începe să dea semne de super-puteri pe care nu și le poate controla.

Rant: Serialul adaptează o serie de benzi desenate creată de Charles Forsman, cel care a creat și The End of the F***ing World (există și subtile referințe către acel show) și oferă din nou o privire amplă asupra angoaselor experimentate de adolescenți, frustrările sexuale, sau traumele psihologice.

Cu toate că serialul începe la fel ca multe altele – fată refuzată de societate (Sophia Lillis din It cu un rol foarte bun aici, intrând poate prea bine în pielea lui Syd) cu multiple probleme – tată mort, mamă distantă, are o singură prietenă pe care riscă să o piardă. Nesigură pe propria sexualitate și încercând să treacă peste moartea tatălui, Syd face o serie de alegeri prostești, dar care servesc dezvoltării personale. Dar ce pune capac este faptul că ea începe să aibă puteri extraordinare, în special atunci când se află în momente deosebit de dificile. Și da, după primul episod mă temeam că o să văd al nșpelea serial pe aceiași temă dar simpla adăugare a elementului de supranatural, transformă seria într-o veritabilă Carrie.

Serialul este chiar bun iar finalul promite un sezon nou pe care din păcate se pare că nu o să mai îl primim niciodată.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.