Loading...
Hunters (2020- )

Hunters (2020- )

by Adrian Solomon, martie 13, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Drama, Crime
Distribuție: Logan Lerman, Jerrika Hinton, Lena Olin, Saul Rubinek, Carol Kane, Josh Radnor, Greg Austin, Tiffany Boone, Louis Ozawa, Kate Mulvany, Dylan Baker, Al Pacino
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.2

Despre: În urma uciderii bunicii sale în propria casă, tânărul Jonah Heidelbaum descoperă identitatea secretă a acesteia dar și faptul că naziștii au infiltrat societatea americană și pregătesc un al patrulea Reich. Însoțit de camarazii bunicii sale, un grup numit The Hunters, Jonah îi va urmări și îi va aduce în fața dreptății divine pe toți naziștii care îi iasă în cale.

Rant: Hunters este un produs al mediului politco-social actual din America, un răspuns parcă la evenimentele cu un caracter antisemit din ce în ce mai pronunțat. Și cu toate că premisa aduce puțin a Munich, excelentul film a lui Steven Spielberg care trata subiectul răzbunării rasiale mult mai delicat și mai profund, serialul produs de Jordan Peele împrumută mult mai mult din extravaganța lui Tarantino din Inglorious Basterds, optând să prezinte evenimentele într-un mod mult mai bombastic, orientat mai degrabă spre fler vizual și acțiune. Așadar să nu ne așteptăm la prezentarea sensibilă a Holocaustului, acesta servind mai degrabă ca meniu de selecție a personajelor negative ale showului, și anume naziștii (doctori, chimiști) care au condus experimente pe sărmanii deținuți.

Hunters este un serial jewsploitation, în care îl putem surprinde pe post de Professor X pentru echipa sa de vânători, pe inegalabilul Al Pacino care îl interpretează aici pe Meyer Offerman, fost deținut la Auschwitz, actualmente filantrop dar și lider de echipă de șoc anti-naziști. Care naziști s-au infiltrat în cele mai înalte poziții din Statele Unite, profitând de faptul că aceștia sunt adormiți la volan și nu s-ar aștepta niciodată ca asemenea lucruri să se întâmple. Acest lucru este descoperit întâmplător de Ruth, bunica ucisă a protagonistului nostru Jonah, care îl aduce în atenția lui Meyer și cam atât pentru că vezi tu, societății 70-iste i se cam rupea de paranoia unui om în vârstă și îl luau la caterincă și persiflări. Și uite așa, a ajuns acest individ să și facă propria echipă de intervenție, și mama ce echipă și-a tras. O călugăriță britanică cu ceva legături MI6, un cuplu de foști deținuți, experți în muniție și electronică, o vedetă TV, un fost militar și o negresă sassy, cu un afro imens, tipică filmelor blaxpoitation gen Foxy Brown (o chiar cheamă Roxy). Dar naziștii sunt mulți și organizați, așa cum ne arată secvența introductivă, care practic și setează tonul serialului.

Distribuția, cinematografia și coloana sonoră sunt toate puncte forte ale serialului, care nu prea dă rateuri și te fac să fi curios și să continui să îl vizionezi. Dacă tot am menționat distribuția, avem de a face cu o pleiadă de actorași de seriale TV dar și câteva staruri de film, cum ar fi Logan Lerman – Percy Jackson, Josh Radnor – How I Met Your Mother, Saul Rubinek – True Romance, Carol Kane – Unbreakable Kimmy Schmidt, sau, cel mai cunoscut de pe listă, venerabilul Al Pacino.

Serialul este de la decent în sus, se vizionează foarte ușor și poate fi găsit pe Amazon Prime.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.