Loading...

Locke & Key (2020- )

by Adrian Solomon, februarie 13, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Drama, Supernatural, Horror
Distribuție: Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Petrice Jones, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: ~45 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: În urma uciderii lui Rendall Locke, familia sa se mută în casa părintească, conacul Locke. Aici, cei trei copii, Tyler, Kinsey și Bode, încep să descopere o serie de chei cu proprietăți magice, chei căutate însă și de alte persoane cu intenții negative.

Rant: Încă sunt mirat cum la decurs de nici o lună au putut să apară două seriale care la prima vedere par a fi extrem de similare. Familie înstrăinată, se mută înapoi în orașul de baștină pentru a descoperi secrete ascunse. Dacă despre celălalt serial, October Faction, ziceam că este tras în jos de o actorie de lemn, sunt bucuros să raportez că nu e la fel cazul și aici, actingul fiind mult mai competent. La fel pot spune și despre și efectele speciale și locațiile alese, cu toate că la locații ai impresia că s-au folosit aceleași seturi. Locke and Key poate fi descris ca un serial fantasy, cu mici influențe de Shining și orice film cu case bântuite, îmbinat cu clasicele probleme adolescentine.

Conacul Locke este locația principală, gazdă a cele mai noi generații de Locke, Nina și cei trei copii ai săi. Toată lumea din oraș îi cunoaște, toți le știu tragedia, și anume că soțul Rendall, a sfârșit împușcat de față cu toată familia, de către un student sărit de pe fix. Cei trei trebuie să se adapteze nu doar cu traumele produse de crima respectivă, dar și la noile împrejurimi, casa pe Bode care încă nu are școală, și liceul pentru frații săi mai mari, sensibila Kinsey și teribilul Tyler. Bode începe să găsească diverse chei magice în la început nu este băgat de nimeni în seamă, decât de o voce ca de ecou care provine dintr-un puț secat din spatele casei. Aceasta îl îndrumă pe Bode cum să găsească și să folosească cheile. O serie de alte lucruri dubioase încep să se petreacă în preajma lor, în timp de adolescenții încearcă să își navigheze fiecare viața prin hățișurile crude ale liceului.

Serialul este destul de captivant, fiind per total mai plăcut ca October Faction, cu care nu mă abține să nu îl compar. Însă urmărindu-le pe ambele, simt o oboseală față de acest tip de seriale, ambele bazate pe diverse comicsuri destinate unor audiențe de tineri adulți. Serialul este disponibil pe Netflix și dacă suntem cuminți, există toate șansele să mai primim un sezon pe viitor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.