Loading...
Paddington (2014)

Paddington (2014)

by Adrian Solomon, noiembrie 27, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: Paul King
Distribuție:
Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi, Nicole Kidman, Ben Whishaw
Durată: 1 h. 35 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: După ce un cutremur devastator îi distruge casa din pădurea tropicală peruviană, un tânăr urs vorbitor, pasionat de marmeladă, își face drumul spre Londra, unde îi fusese promisă o existență îndestulată și o casă nouă. Ursul numit Paddington este găsit de familia Brown, care acceptă să îl găzduiască pentru o scurtă perioadă de timp. Cu toate că în curând acesta devine îndrăgit de familia Brown, pe Paddington pune ochii maniaca Millicent Clyde, ce dorește să îl vadă împăiat.

Rant: Vorba că niciodată nu este prea târziu se aplică perfect pentru mine și pentru experiența pe care am avut-o vizionând acest film. Cu toate că l-am trecut cu vederea încă de la prima apariție, catalogându-l ca doar un alt film de familie, am făcut efortul să îl vizionez și nu am regretat nici un minut. Are umor și șarm cu carul, o distribuție excepțională, și cu toate că urmează calea bătătorită de nșpe mii de alte family movies, o face sublim, fără a plictisi. De vină pentru asta este și spiritul britanic surprins aproape la perfecție de acest ursuleț pe cât de politicos, pe atât de împiedicat (cred că este prima dată când aud într-un film că cineva este invitat să servească elevensies – gustarea de la ora 11, atât de specifică englezilor).

Da este o adaptare a unui personaj clasic, destinat celor mici, dar tranziția către film și balansarea vechiului cu noul se face foarte bine, astfel încât poate fi văzut cu ușurință atât de orice categorie de vârstă. Astfel, având în vedere că personajul original era conceput undeva în 1958, când încă amintirea ororilor celui de-al doilea război mondial era încă proaspătă și copii erau relocați în masă și trimiși să locuiască cu diverse rude îndepărtate, ursulețul nostru modern, având la gât o etichetă similară cu cea purtată de copii menționați, este primit cu răceală și indiferență de o masă de oameni ce făceau naveta, mult prea ocupați să observe un urs vorbitor.

Stilistic vorbind, filmul împrumută ceva din supra-realismul lui Wes Anderson, combinându-l cu multă inventivitate și bun gust. Poantele sunt simpatice iar Paddington este unul dintre cele mai adorabile personaje întâlnite în ultima vreme.

PS: La o revizionare, am observat în scena întâlnirii dintre urs și familia Brown, semnul de Lost and Found și cât de genial a fost folosit.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.