Loading...
Palm Springs (2020)

Palm Springs (2020)

by Adrian Solomon, noiembrie 17, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Dragoste, S.F.
Regie: Max Barbakow
Distribuție: Andy Samberg, Cristin Milioti, Peter Gallagher, J. K. Simmons
Durată: 1 h. 30 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Sarah și Nyles se cuplează la o nuntă doar pentru a se trezi a doua zi dimineața prinși într-o buclă temporală, fără urmă de scăpare, având și un criminal dement pe urmele lor. Încercând să găsească un sens la tot ce li se întâmplă, cei doi vor avea ocazia să se auto-cunoască dar și să redescopere pofta vieții unul alături de celălalt, indiferent de secretele negre pe care le ascund. Dar dacă acestea vor ieși la iveală, cum își vor petrece cei doi eternitatea împreună?

Rant: Într-o perioadă greu încercată pentru industria cinematografică când filmele noi ori sunt amânate în speranța unui debut cu public în cinematografe prin 2021-2022, ori sunt trimise direct platformelor de streaming online, iată că și-a făcut resimțită prezența și surprinzătoarea producție Lonely Island – Palm Springs, care a văzut lumina zilei grație platformei Hulu (la care, din păcate, noi românii nu avem acces, decât prin artificii cu programe de VPN). După filmele cu zombie și adaptările nuvelelor destinate young adults, subiectul buclelor temporale trebuie că este unul dintre subiectele prioritare când vine vorba de filme marca Hollywood. Și după ce ai văzut originalul Groundhog Day și titluri precum Edge of Tomorrow, Russian Doll sau Happy Death Day, chiar nu credeam că formula mai poate fi utilizată pentru a spune o poveste fresh. Dar Samberg și compania au răspuns provocării cu un film care reușește să te surprindă nu reinventând genul, nici încercând să aplice diferite stiluri formulei consacrate, ci venind cu o comedie romantică cinstită, care nu se ferește să întreacă așteptările și să te lovească atunci când ai garda coborâtă.

În ciuda premisei inițiale, cu o nuntă la care participă diverse personaje colorate, filmul o cotește brusc în alte teritorii decât te-ai aștepta. Astfel, protagonistul nostru Nyles, se trezește alături de iubita sa, alături de care participă la o nuntă în familie. De la început ceva pare intrigant la acesta, sexul de dimineață pare a-l plictisi, adoptă o ținută complet nepotrivită cu evenimentul, bea constant de parcă ar fi un frat-boy aflat cu frăția în vacanța de primăvară. El se cuplează cu domnișoara de onoare, făcând adevărate numere de mentalism cu invitații, doar pentru a o impresiona. Dar distracția lor intimă este brusc întreruptă de un individ necunoscut care îl fugărește pe Nyles într-o peșteră și brusc totul se resetează, viețile lor pornind din nou din dimineața zilei anterioare. Singura schimbare de data asta este prezența lui Sarah în bucla lui Nyles, pentru că ea, curioasă și dornică să dea o mână de ajutor, i-a urmărit pe aceștia în peștera buclucașă. Cei doi încep încet, încet să se cunoască mai bine, dar, dacă pentru Sarah totul este nou, pentru Nyles experiența deja s-a repetat de prea multe ori, încât el a ajuns să depună armele și să își ducă zilele blocat în acest continuum.

De aici încolo asistăm la o poveste interesantă, în care primează construcția personajelor, Samberg dar în special Cristin Milioti (mama din How I Met Your Mother) făcând niște roluri acaparante, asta pentru că filmul, cu toate că pornește cu un vădit iz comic, ia o turnură spre melancolie, aproape tristețe, prezentând și discutând despre teme mult mai serioase.

Foarte rar dezamăgesc cei de la Lonely Island și personal mi-aș dori să văd mai multe filme de la aceștia și pe Samberg în mai multe roluri principale.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.