Loading...

Paripi Koumei (aka. Ya Boy Kongming!) (2022)

by Adrian Solomon, septembrie 22, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Slice of Life, Muzical
Studio: P.A. Works
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: 23 min.
Statut: ?
Rating MyAnimeList: 8.16

Despre: Marele strateg chinez Zhuge Liang, cunoscut apropiaților drept Kongming, a ajuns la capătul vieții și moare, lăsând în urmă o singură dorință arzătoare, și anume de a fi reîncarnat într-o eră a păcii. Spre surprinderea sa, dorința i se adeverește și el se trezește în Japonia zilelor noastre. Umblând fără țintă sau fără a ști unde se află, el dă peste Eiko, o cântăreață tânără, a cărei voce îl farmecă instant. Cu toate că ea nu îi crede povestea și este sceptică în ceea ce îl privește, acesta îi jură că o îi îndeplinească visele, convins fiind că vocea ei unică poate schimba inimile oamenilor, astfel pornind un parteneriat pe atât de improbabil, pe atât de șarmant.

Rant: Perioada celor trei regate chinezești a dat lumii o serie impresionantă de eroi, nici unul cu o minte mai ascuțită decât a lui Zhuge Liang, un impresionant tactician. Premisa acestui serial îl vede pe Zhuge traversând în viitor, spre zilele noastre și ajungând în urma ultimei sale dorințe, în Tokyo-ul din prezent. Serialul este unul mai înclinat pe partea muzicală și creșterea personajelor, cu toate că e interesant să vezi tacticile străvechi de luptă aplicate unui nou front de război total neașteptat, așa cum este scena muzicală din Japonia, cu excesele, extravaganțele și dramele care o însoțesc. Serialul câștigă clar la capitolul personaje, având în Eiko și Kongming doi protagoniști de care te poți atașa cu ușurință, dar bifează și numere muzicale destul de reușite, având în același timp un simț decent al comediei. Așa că haideți și voi, să urmărim împreună ascensiunea timidei Eiko și transformarea acesteia într-o veritabilă stea.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.