Loading...
Phone Booth (2002)

Phone Booth (2002)

by Adrian Solomon, octombrie 23, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Thriller
Regie: Joel Schumacher
Distribuție: Colin Farrell, Forest Whitaker, Katie Holmes, Radha Mitchell, Kiefer Sutherland
Durată: 1 h. 21 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Un șmecheraș din New York, face greșeala să răspundă la un telefon de pe stradă, doar pentru a afla că la capătul celălalt al firului se află un ucigaș care nu doar că știe despre toate mârșăviile făcute de acesta, dar îl și ține captiv în cabina telefonică, observându-i toate mișcările printr-o pușcă cu lunetă. Astfel captivul se vede nevoit să îi facă jocul asasinului, căutând între timp o portiță de scăpare din situația imposibilă în care se află.

Rant: De obicei filmele care se petrec în mare parte în aceeași locație, tind să plictisească dacă regizorul nu știe cum să facă lucrurile interesante, scenaristul nu spune o poveste captivantă iar actorul principal este ca o cârpă udă în fața camerelor de filmat. NU acest lucru se întâmplă în Phone Booth, deoarece acesta este unul dintre cele mai captivante thrillere ale începuturilor de ani 2000.

Stuart Shepard (un Collin Farrel aflat la început de drum ca actor) este un publicist New Yorkez arogant, care încearcă să își înșele nevasta cu o altă tipă. Într-o plimbare de rutină, el răspunde unui apel dintr-o cabină telefonică și află că vorbește cu un individ suspicios, care îl observă prin luneta puștii sale. Acesta încearcă să ia totul ca pe glumă dar după ce omul misterios își face simțită prezența, lucrurile încep să devină cât se poate de reale pentru sărmanul Stuart.

Joel Schumacher reușește să producă un thriller excelent, garantat să te țină pe scaun pe toată durata sa (de altfel destul de scurtă – 81 de minute). Collin Farrel este excepțional în rol, reușind să ne facă să trecem printr-o suită de stări alături de el (sau la adresa lui – mai ales la început când nu este decât un individ slinos). Fapt interesant este că rolul principal era intenționat pentru Jim Carrey, care se și pregătise să joace până când s-a răzgândit și a abandonat proiectul. Filmul nu a fost lipsit de tam-tam, specificul său cu oameni ce trag în public fiind extrem de apropiat cu o serie de fapte similare comise în aceeași perioadă, fapt pentru care lansarea s-a amânat cu câteva luni bune.

Un thriller fantastic, scurt și la subiect, pe care ar trebui să îl vedeți odată în viață.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.