Loading...
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

by Adrian Solomon, martie 15, 2018

Recomandare – esențial!

Gen: Acțiune, Aventură, Comedie
Regie: Gore Verbinski
Distribuție:
Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Kevin R. McNally, Zoe Saldana, Jonathan Pryce
Durată: 2 h. 23 min.
Rating IMDB: 8.0

Despre: Căpitanul Jack Sparrow (Johnny Depp) ajunge în Port Royal fără echipaj sau ambarcațiune dar cu o ambiție imensă. Din păcate planul său de a subtiliza un vas al armatei regale britanice dă greș și el se trezește în pușcărie, exact în noaptea în care un vas plin cu pirați asediază orașul în toiul nopții, căutând-o pe fiica guvernatorului Elizabeth (Keira Knightley), care se află în posesia unei monede care are legătură ce un blestem străvechi. Galantul fierar Will (Orlando Bloom) se aliază cu Sparrow pentru a urmări pirații și a o salva pe Elizabeth.

Rant: Cine ar fi crezut vreodată că un film bazat după o locație din parcurile Disneyland, va lua lumea prin surprindere și va deveni un fenomen global? În opinia mea, filmul a devenit deja un cult classic, coloana sonoră fiind arhicunoscută și copiată cu fiecare ocazie piraterească, Jack Sparrow a devenit subiectul multor cazuri de idolatrizare iar Johnny Depp a devenit sinonim cu roluri bizare stereotipice. Aș putea spune că în cazul lui a fost un rol atât de mare încât cariera lui ulterioară avea să se prăbușească sub greutatea lui.

De la intrarea triumfală, la duelul din magazinul cu săbii, la nenumăratele poante pe seama scheleticilor pirați, la insula pierzaniei lui Jack și legenda evadării sale imposibile, toate aceste elemente conferă filmului un grad mare de revizionare. Umorul este off the charts cum ar zice americanii iar aventura se leagă într-un mod impecabil. Nu este perfect, dar este o călătorie al naibii de reușită prin mările Caraibe.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.