Loading...
Poltergeist (1982)

Poltergeist (1982)

by Adrian Solomon, octombrie 23, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Horror, Supranatural
Regie: Tobe Hooper
Distribuție: JoBeth Williams, Craig T. Nelson, Beatrice Straight
Durată: 1 h. 54 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Familia Freeling locuiește într-una din multele case din comunitatea Cuesta Verde, însă, într-o seară, mezina familiei Carol Anne, începe să perceapă prezența unor spirite, pentru ca după puțină vreme să fie răpită de către acestea. Într-un efort disperat de o găsi, familia cere ajutorul unor specialiști în ale paranormalului, precum și unei clarvăzătoare.

Rant: Vara lui 1982 a fost una magică pentru Steven Spielberg, deoarece două din proiectele sale au fost candidate la cel mai bun film al anului, unul și câștigând de astfel marele premiu, mult visatul Oscar și anume E.T. The Extraterestrial. Celălalt, Poltergeist, căci despre el este vorba, a venit doar pe locul doi și cu toate că nu a fost regizat de Spielberg, acesta a fost implicat în fiecare pas al producerii acestui film, de la scenariul compus de el, până la rolul de producător executiv pe care și l-a asumat.

Poltergeist este considerat drept unul dintre cele mai bune filme horror făcute vreodată, scena cu atacul clownului posedat ocupând un loc fruntaș într-un top al sperieturilor de pe marele ecran. Cu toate că, probabil, efectele speciale nu au îmbătrânit tocmai bine, parcă tot sunt mai bune decât unele din filmele de groază din anii recenți. Este și filmul lui Heather O’Rourke, care din păcate a murit de mică, lăsând în urmă drept moștenire, rolurile sale din această serie de filme.

2 Comments


  • Busumary
   Replay Cancel Replay
  • octombrie 25, 2020

  Heather Michele O'Rourke este cea care a murit de mica,la 12 ani.Jo Beth e inca in viata...

  • Scuze, am rectificat, multumesc ca ai observat.

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.