Loading...

Raging Fire (aka. Nou fo) (2021)

by Adrian Solomon, ianuarie 24, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune
Regie: Benny Chan
Distribuție: Donnie Yen, Nicholas Tse, Qin Lan, Simon Yam, Ken Lo
Durată: 2 h. 06 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Un polițist exemplar și discipolul său, ajung adversari în urma unei nopți ploioase care le va marca ambilor viața.

Rant: Raging Fire reprezintă ultimul film regizat de Benny Chan înaintea morții sale, acesta fiind unul dintre cei mai frecvenți colaboratori ai lui Jackie Chan, regizându-i un număr considerabil de filme. De data asta, acesta a colaborat cu Donnie Yen, rezultând un film de acțiune dinamic, cu o doză bună de suspans și dramă.

Yen îl interpretează pe Cheung Sung-bong, un polițist exemplar cu o moralitate inflexibilă, care servește în funcție de mulți ani, și este pe punctul de a deveni tată. Când superiorii săi încearcă să scoată cu basma curată un puști bogat prins de acesta, el refuză aranjamentul, fapt ce atrage cu sine multe bețe în roate puse lui și colegilor săi. Unul dintre acestea reprezintă înlăturarea sa dintr-un caz pe care îl urmărise de ani buni, lucru care duce la o misiune eșuată, în care își pierd viața mulți colegi. Obsedat să îi răzbune, acesta dă peste un fost coleg de-al său, fostul său secund și discipol Yau Kong-ngo (Nicholas Tse în formă de zile mari) pe care îl bănuiește că ar fi cumva implicat în eșecul misiunii sus-menționate.

Povestea este destul de bine zisă (cu toate că așa cum e mai mereu cazul, din pricina unei traduceri posibil deficitare, mai mereu am impresia că îmi scapă detalii care ar închega mai bine filmul în mintea mea) cu toate că miezul îl reprezintă scenele de acțiune, coregrafiate așa cum doar Hong-Kong-ul știe să o facă. Per total, un film bun, care te va ține în priză.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.