Loading...
Enter the Fat Dragon (aka. Fei lung gwoh gong) (2020)

Enter the Fat Dragon (aka. Fei lung gwoh gong) (2020)

by Adrian Solomon, septembrie 28, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie, Acțiune, Arte marțiale
Regie: Kenji Tanigaki, Wong Jing
Distribuție: Donnie Yen, Teresa Mo, Wong Jing, Niki Chow
Durată: 1 h. 35 min.
Rating IMDB: 5.7

Despre: Fallon Zhu este un polițist model, aflat într-o formă fizică de invidiat, maestru al artelor marțiale, dar pare a-și iubi slujba mai mult decât pe propria logodnică. După o întâmplare nefericită, acesta își pierde și iubita, și este și decăzut în rang și postat în camera dovezilor la subsol, unde găsește refugiu în mâncare. Pentru a se scăpa de prezența lui, superiorii îl trimit să însoțească un suspect în Japonia, unde se va ciocni de Yakuza locală dar și de un inspector de poliție corupt. Alături de un bucătar rotofei, cei doi vor porni să facă ordine în lumea interlopă locală.

Rant: Donnie Yen nu este tocmai străin față de comediile de acțiune, el scoțând mai multe astfel de filme de-a lungul bogatei sale cariere, cu toate că în ultima vreme, seria Ip Man și alte filme de acțiune i-au cam ocupat filmografia. Enter The Fat Dragon, este un film care m-a purtat înapoi, în zilele de aur ale filmelor lui Jackie Chan și Sammo Hung.

În primul rând, filmul este un soi de remake al altui film cu titlu similar care îl avea în rol principal pe celebrul Sammo Hung. Rotofeiul actor/regizor/coregraf, avea un stil să îi zicem unic de luptă, datorită agilității sale nenaturale pentru un individ rotunjor. Donnie Yen, într-un costum de latex care mă face să mă întreb cum de a reușit să își facă toată scenele fără să leșine de deshidratare, face un rol reminiscent celui făcut de Sammo cu mulți ani în urmă. Fiecare mișcare este executată grațios dar și are multă putere în spatele ei, exact la fel cum le executa Sammo în vremurile sale bune.

În al doilea rând, acțiunea se împletește perfect cu comedia, cu toate că nu o dată, Donnie își ia un pic la mișto niște filme mai vechi. Practic, Fallon Zhu se vrea a fi același personaj interpretat de Donnie în S.P.L. și în Flashpoint, fiind chiar prezentate imagini din ambele filme, unde, la fel ca și aici, Donnie juca un inspector de poliție intransigent, capabil a bate pe oricine în lupta 1 vs 1 (filmele au și dat lumii două dintre cele mai frumos executate coregrafii de luptă). O altă parodie subtilă este adusă unui alt celebru personaj de filme de acțiune, și anume Tequilla așa zis Hard Boiled, interpretat în filmul omonim de celebrul Chow Yun-fat. De data asta el apare ca un bucătar la fel de rotofei, care a lăsat o viață brutală în urmă pentru a se dedica femeii iubite.

Și nu neapărat în ultimul rând, Enter the Fat Dragon este un film făcut cu pasiune, care deseori reușește în misiunea sa de a te binedispune, Donnie Yen adăugându-și un alt rol bun în repertoriul său.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.