Loading...
Ready or Not (2019)

Ready or Not (2019)

by Adrian Solomon, octombrie 12, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Comedie neagră, Thriller
Regie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Distribuție: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O’Brien, Henry Czerny, Andie MacDowell
Durată: 1 h. 35 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Familia Le Domas pare o familie tipică de bogătani excentrici, dar aceștia adăpostesc un secret sângeros. De generații întregi, aceștia trăiesc sub spectrul unui blestem, fiind obligați să își întâmpine fiecare membru nou al familiei cu un joc tradițional, cu toate că uneori, acesta poate fi unul fatal. Ghinionul pică pe capul lui Grace, proaspăta soție a mezinului familiei, Alex, aceasta trezindu-se prinsă într-un joc mortal de-a v-ați ascunselea.

Rant: Văd cum Ready or Not s-ar putea să nu fie pentru toată lumea, în special pentru cei cu gusturi mai rafinate sau stomac mai sensibil. Există destul de mult gore, chiar dacă nivelul nu depășește producțiile cu adevărat de groază, filmul făcând uz de acest element în cantități generoase, dar niciodată gratuite, toate momentele sângeroase servind perfect desfășurării filmului.

Un mic mare avertisment înainte să purcedeți să citiți rândurile ce urmează, mai mult ca sigur ele vor conține spoilere, dar nu mai mult decât a lăsat trailerul să se întrevadă. Așa că poate cel mai mare favor pe care vi-l puteți face este să puneți mâna pe film, să îl vizionați iar apoi să continuați lectura acestui articol și neapărat să nu vedeți trailerul, strică destul de multe lucruri interesante din film.

În esență, o comedie neagră, mesajul filmului este unul destul de serviceable, și anume că familia ar trebui să fie mereu pe primul loc dar că este și un lucru esențial în dezvoltarea omului ca persoană socială, cu toate că dovezile aduse de film în acest sens, nu prea ajută acestei idei. Tânăra Grace este o orfană care a trecut din casă în casă până a ajuns să îl cunoască pe Alex, bărbatul viselor sale, care ar face orice pentru ea. Ea crede că își trăiește aievea visul de a avea o familie adevărată, cu toate că acesta durează exact până la miezul nopții, când fatidicul joc de-a v-ați ascunselea urmează să înceapă, odată cu el începând să se năruiască și iluzia normalității pentru Grace.

Familia Le Domas este o colecție cât se poate de bizară de personaje, de la o mătușă nebună, la pretendenți la avere sau copii alcoolici și prințese răzgâiate, fiind bifate mai toate stereotipurile, inclusiv nelipsitul majordom metronom al conacului. Capii familiei, cuplul Tony și Becky (o Andie MacDowell cu care timpul pare a nu fi fost așa de generos) ne arată cât de jos se poate afunda o ființă umană pentru a păstra o tradiție sacră de generații, speriați de posibilitatea împlinirii unui blestem în caz că victima nu urma să fie prinsă pe parcursul nopții.Că o fi așa sau este doar o paranoie instaurată timp de generații, vă las să descoperiți singuri, filmul livrând serios la capitolul surprize.

Cuplul de regizori reușește să creeze o atmosferă tensionată, creepy, grație conacului impozant despre care ai putea să juri că este bântuit, dar mai reușește un alt lucru foarte important și anume să nu se ia pentru nici o secundă în serios, nelăsându-se prins în plasa iluziei seriozității. Simți de la bun început că singura misiune a filmului este să te distreze și chit că o face ușor pe ocolite și cu mulți litri de sânge, vei ieși de la film satisfăcut. Este cheesy, folosește tertipuri ieftine pe alocuri (jump scares accentuate de sunete puternice), dar cred că își face datoria cu vârf și îndesat.

Am lăsat la urmă poate cea mai albă bilă a filmului și anume Samara Weaving. Nepoata celebrului Hugo Weaving, Sam dovedește că talentul curge în familie, reușind un rol nu doar foarte uman, dar de-a dreptul acaparant pe post de victimă sigură. Ea pornește la drum inocentă, credulă, decisă să joace un joc normal, doar că odată ce miza este ridicată, ea se debarasează de imaginea pură (reprezentată destul de sugestiv de rochia de mireasă pe care o rupe) devenind o supraviețuitoare decisă să facă orice pentru a scăpa cu viață din această noapte de coșmar. Aș îndrăzni să o numesc pe Samara „The New Scream-Queen” și nu doar pentru faptul că țipătul ei atât de unic și convingător poate fi auzit jumătate de film, dar pușcă extrem de bine pe post de femeie puternică prinsă într-o situație terifiantă. Cred că ea este o prezență care merită a fi ținută în vizor pentru viitor, personal așteptând-o să apară în roluri cât mai multe și mai diverse.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.