Loading...

Red Heat (1988)

by Adrian Solomon, aprilie 29, 2024

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune
Regie: Walter Hill
Distribuție: Arnold Schwarzenegger, James Belushi, Peter Boyle, Ed O’Ross, Larry Fishburne, Gina Gershon
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Comisarul sovietic Ivan Danko, este trimis într-o misiune specială de recuperare a unui traficant de droguri fugit în Statele Unite. Făcând echipă cu un detectiv american, această echipă improbabilă de aliați se vede pusă la grea încercare în tentativa lor de a rezolva lucrurile cât mai liniștit posibil.

Rant: O bună parte din filmele lui Arnold făcute prin anii 80, respectiv 90, au ajuns o parte însemnată a culturii filmelor de acțiune, acesta fiind considerat la un moment dat, vedeta necontestabilă a acestui gen. Având de trecut peste un obstacol extrem de dificil, și anume bariera lingvistică, accentul puternic german al lui Arnold devenindu-i acestuia o marcă înregistrată, el totuși a reușit să depășească acest obstacol, la început datorită fizicului său aproape supra-omenesc pentru acea vreme, iar mai apoi carismei sale și abilității de a acapara atenția prin replicile sale scurte și amuzante, așa numitele one-linere ale căror maestru acesta a devenit. Cam la fel stă cazul și cu Red Heat, un film care l-a găsit pe austriac în culmea carierei sale, având deja în spate o decadă de filme legendare. Petrecând trei luni învățând să vorbească limba rusă, și slăbind destul de mult pentru acest rol pentru că regizorul îl considera prea imens pentru a fi un comisar rus, Arnold a făcut pentru prima dată echipă cu John Belushi, un alt actor cu nume al acelei perioade, fratele mult mai comicului Jim Belushi, dispărut prea repede din această lume. Cu toate că acest film buddy-cop nu a rupt gura târgului în ce privește chimia dintre cei doi protagoniști, rămâne totuși o peliculă memorabilă, și din simplu fapt că nu prea exista o reprezentare favorabilă a rușilor în acea perioadă în filmele americane.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.