Loading...

Reign of Fire (2002)

by Adrian Solomon, decembrie 9, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Post-apocaliptic, Acțiune, Fantezie
Regie: Rob Bowman
Distribuție: Christian Bale, Matthew McConaughey, Izabella Scorupco, Gerard Butler
Durată: 1 h. 41 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: După ce un dragon este trezit în mod accidental de către o echipă de excavație, un lanț de evenimente nefericite precipită un viitor sumbru pentru omenire, aflată în pericol de a fi ștearsă de pe fața pământului de către această specie deosebit de periculoasă de reptile înaripate. Singura speranță pentru oameni stă într-un grup mixt de oameni simpli și militari, care cred că au aflat secretul care îi va ajuta să câștige acest război.

Scenariul 1 – invazia dragonilor subterani

2020 a fost fără îndoială un an deosebit de tulburat, ritmul natural al vieții fiind complet dat peste cap de apariția unui virus la care omenirea efectiv nu a avut un răspuns clar. Dacă s-ar fi respectat regulile de bază cu purtatul măștii și spălatul pe mâini, probabil rata de infecție ar fi fost mult mai redusă dar în loc, soarta a ținut să ne arate cât de nepregătiți suntem ca specie pentru a face față unor astfel de evenimente, mulți predându-se teoriilor conspiraționiste, alegând să nu creadă în existența virusului sau mergând pe calea opoziției în fața conceptului de purtare a unei simple măști. Filmele parcă tot încearcă să ne pregătească pentru astfel de evenimente de multă vreme, descriind, uneori cu un lux de amănunte înspăimântător, diverse cauze care ar putea duce la un scenariu apocaliptic ce ar pune în primejdie viața pe pământ. Nu este cazul și în filmul de față, pentru că șansele sunt foarte mici ca omenirea să fie decimată de o specie de dragoni care acum milioane de ani au pârjolit pământul și au dus la dispariția dinozaurilor, pentru ca apoi să intre în hibernare și să aștepte fain frumos repopularea pământului cu sursă de hrană pentru ca ciclul să se repete din nou.

Cauze prea multe nu sunt date, noi suntem martori doar la trezirea dragonului mascul și distrugerea pe care a lăsat-o în urma sa, pentru ca în curând întreaga omenire să îi cadă pradă pentru ca până în, ATENȚIE, anul 2020, aproape întreaga omenire să fie consumată. Scenariul este așa și așa, la fel și efectele speciale, nimic despre film strigând că ar fi un clasic. Să remarcăm doar prezența unui Christian Bale pre-Nolan, unui Gerard Butler pre-300 și în special a unui Matthew McConaughey aflat cu câțiva ani buni înaintea McConaissance-ului (făcând aici un rol destul de amuzant și necaracteristic). Filmul a fost destul de rece primit de public și repede uitat de istorie, personal uitând de el până nu a apărut această discuție despre diferitele tipuri de apocalipsă la care ne putem aștepta – conform filmelor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.