Loading...
Road to Perdition (2002)

Road to Perdition (2002)

by Adrian Solomon, septembrie 3, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Thriller crime
Regie: Sam Mendes
Distribuție:
Tom Hanks, Paul Newman, Jude Law, Jennifer Jason Leigh, Stanley Tucci, Daniel Craig
Durată: 1 h. 57 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Mike Sullivan este un om de familie, are o nevastă frumoasă și doi copii minunați. Dar el este și un asasin pentru puternicul mafiot John Rooney, între ei fiind o relație de amiciție foarte strânsă. Gelos pe relația lor, fiul lui John, Connor, se folosește de un secret d-al lui Michael, fiul cel mai mare a lui Mike, drept pretext pentru a-i omorî acestuia familia. Astfel Mike se vede nevoit să fugă alături de Michael, având pe urmele sale gangsteri, polițiști dar și un asasin.

Rant: Filmul poate fi considerat una dintre cele mai bune adaptări după o nuvelă grafică. Faptul că a strâns la atâți actori de calibru, plus un regizor care își trecuse Oscarul în cont din prima încercare, grație capodoperei American Beauty, atestă faptul că acest film este unul de o calitate rară pentru asemenea adaptări. Tom Hanks și Paul Newman fac niște roluri de excepție, la fel ca și restul distribuției. Este un film cu și despre gangsteri, familie, pierdere, răzbunare și descoperire de sine, trist și melancolic pe alocuri.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.