Loading...

Rough Cut (aka. Yeonghwanun Yeonghwada) (2008)

by Adrian Solomon, august 7, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Acțiune
Regie: Jang Hoon
Distribuție: So Ji-sub, Kang Ji-hwan
Durată: 1 h. 53 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Gang-pae este un șef mafiot care visează ca într-o bună zi să devină actor. Extrem de brutal, cu o aură intimidantă, acesta are o întâlnire fortuită cu Soo-ta, un actor de acțiune pe care îl idolatrizează, dar care este deosebit de arogant și cu porniri violente. Soo-ta are propriile probleme, deoarece, preferând un stil coregrafiere mai fizic al luptelor sale, ajunge invariabil să își rănească mai toți colegii de platou, așa că nimeni nu mai își dorește să lucreze cu el. Simțind că Gang-pae s-ar potrivi de minune dar și presat de timp, acesta îi face o ofertă gangsterului care acceptă, cu condiția ca luptele din film să fie pe bune.

Rant: Rough Cut este un film interesant, despre un gangster ce visează să fie actor și un actor ce visează să fie gangster (mă rog să fie CA un gangster). Fiecare se crede mare în lumea din care provine dar ajung să respecte greutățile pe care fiecare le întâmpină. Filmul, tradus mot-a-mot „Un film e un film”, o cotește și spre comentariu meta, pentru că, Gang-pae înseamnă gangster iar Soo-ta aparent e vedetă de filme iar în film apar diverse momente în care realul devine fantastic și invers. Oricum l-ai privi, filmul rămâne cu tine o perioadă după vizionare, dacă nu neapărat prin mesaj, prin scena noroioasă de final.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.