Loading...

Rurouni Kenshin Part I: Origins (aka. Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan) (2012)

by Adrian Solomon, iunie 20, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Aventură
Regie: Keishi Ōtomo
Distribuție: Takeru Satoh, Emi Takei, Kōji Kikkawa, Yū Aoi, Munetaka Aoki, Gō Ayano, Eiji Okuda, Yōsuke Eguchi, Teruyuki Kagawa
Durată: 2 h. 14 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Un fost asasin care a luptat pentru imperiul japonez, jură să nu mai ucidă niciodată dar decizia sa va fi testată atunci când află că numele său legendar este folosit pentru a comite crime odioase. Decis să prindă făptașul, acesta va intra în colimatorul unui om de afaceri bogat și a armatei sale de mercenari, dar va și găsi aliați de nădejde care-l vor ajuta în lupta sa.

Rant: Mai întâi de toate, o mică istorie a francizei Rurouni Kenshin, una dintre cele mai populare serii atât ca manga cât și ca anime. Succesul de care s-a bucurat a fost uriaș, deoarece spre deosebire de alte produse destinate adolescenților, acesta încerca și să educe, combinând evenimente și personaje reale, cu cele fictive. Mai mult, tipul de action-adventure și concentrarea pe personaje adulte, îl diferenția de tipologia de copil/adolescent superdotat care bate valuri de inamici de unul singur, astfel produsul fiind accesibil și unei audiențe mai adulte. Serialul a fost relativ lung și a fost acompaniat de câteva animații OVA precum și de un film animat, sau așa cum spunem noi, a avut tot tacâmul. În 2012, regizorul Keishi Ōtomo a început realizarea unei serii de filme care să adapteze îndrăgita poveste, și spre surprinderea tuturor, a făcut-o aproape impecabil, lucru extrem de rar pentru o adaptare live-action (mare majoritate dând chix). Personajele sunt în mare parte fidele celor din serial, existând și câteva libertăți luate în ceea ce privește ordinea evenimentelor, pentru a da mai bine pe marele ecran.

Așadar, filmul de față cuprinde primul arc al poveștii, și are mai mult un scop introductiv, de a ne familiariza cu personajele principale și cu lumea în care acestea trăiesc. Perioada este la zece ani după războaiele Bakumatsu și restaurația Meiji, iar personajul principal este Himura Kenshin, un fost loialist imperial, și erou de război, supranumit Himura Battosai. Sătul de vărsarea de sânge și conștient că timpul său ca samurai s-a încheiat odată cu războiul, acesta abandonează sabia și titulatura pe câmpul de luptă, devenind un Rurouni, un spadasin pribeag, care caută să ajute lumea cu ajutorul unei săbii cu tăișul invers, care nu ucide.

Ajungând în Tokyo, el o întâlnește pe Kaoru Kamiya, moștenitoarea unui dojo care practica un stil de luptă defensiv, care urmărea protejarea vieții nu luarea ei. După o neînțelegere inițială cauzată de faptul că Himura purta sabie asupra lui dar și că semăna cu descrierea unui fals Battosai care ucidea la ordinele unui bișnițar corupt, cei doi se împrietenesc și împreună caută să dezvăluie identitatea falsului asasin. Mai sunt introduși rând pe rând și alți protagoniști care vor popula aventurile lui Kenshin de aici încolo.

Filmul surprinde prin secvențele de luptă atent coregrafiate, secvențe pe care actorul principal deseori le-a făcut de unul singur, acesta lucrând fără dublură în multe dintre aceste scene.

Netflix ne-a făcut o surpriză și a introdus seria aproape completă, ultimul film fiind lansat în Japonia doar în 4 iunie așa că o să mai treacă ceva luni până vom vedea toate cele cinci filme.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.