Loading...

The Good, The Bad & The Weird (aka. Joheunnom nabbeunnom isanghannom) (2008)

by Adrian Solomon, martie 8, 2016

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Western, Aventură
Regie: Kim Jee-woon
Distribuție:
Song Kang-ho, Lee Byung-hun, Jung Woo-sung
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: O hartă misterioasă ce duce spre o comoară inimaginabilă. Un bandit angajat să o recupereze. Un vânător de recompense aflat pe urmele banditului. Un ciudat care se întâmplă să jefuiască trenul înaintea celorlalți. Toți vor să pună mâna pe această comoară. Dar când în cursă intră un grup de bandiți locali și armata imperială japoneză, deșertul manciurian va fi locul unei aventuri fabuloase.

Rant: Reimaginarea legendarului The Good, the Bad and the Ugly, producția sud-coreeană The Good, The Bad & The Weird ne plimbă printr-o Coreea de Sud alternativă, în care armate de japonezi, găști brutale de tâlhari, revoluționari, vânători de recompense neînfricați și ocazionalul vagabond, se întrec în a pune mâna pe o hartă care promite să îi ducă spre o comoară masivă. Filmul reunește o groază de actori celebri, fiind una dintre cele mai încărcate producții sud-coreene a tuturor timpurilor, de la regizorul Kim Jee-woon (A Bittersweet Life, I Saw the Devil) la cele trei staruri centrale Song Kang-ho (Memories of Murder, Parasite, The Host, Snowpiercer – mai tot ce este semnat de Bong Joon-ho), Lee Byung-hun (protagonistul celor două filme menționate în paranteza regizorului, fiind în același timp și cel mai cunoscut pe plan internațional dintre cei trei, cu apariții în filme precum GI Joe sau RED 2), precum și Jung Woo-sung (starul a titluri precum: Asura – City of Madness, Steel Rain sau Cold Eyes). Pe lângă ei mai sunt și alte nume importante din Coreea, precum viitorul star de acțiune Ma Dong-seok sau veteranul Oh Dal-su.

Filmul are parte de o cinematografie de excepție dar și de scene de acțiune memorabile, fiind unul dintre cele mai apetisante și interesante filme coreene, cu toate că plotul labirintin cu nenumăratele răsturnări de situație ar putea fi obositor pentru unii.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.