Loading...

Rurouni Kenshin Part II: Kyoto Inferno (aka. Rurôni Kenshin: Kyôto taika-hen) (2014)

by Adrian Solomon, iunie 20, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Aventură
Regie: Keishi Ōtomo
Distribuție: Takeru Satoh, Emi Takei, Yūsuke Iseya, Munetaka Aoki, Yū Aoi, Ryunosuke Kamiki, Masaharu Fukuyama, Yōsuke Eguchi, Tatsuya Fujiwara
Durată: 2 h. 18 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Neputincioși în a-l opri pe fostul agent guvernamental, Shishio Makoto – care dorește răsturnarea guvernului și readucerea ordinii feudale cu el la cârma statului, ministrul de interne și armata niponă apelează la serviciile lui Himura Kenshin, care nu dorește altceva decât să ducă o viață liniștită alături de noii săi prieteni. Dar după ce este martor la ororile comise de Shishio, Kenshin decide să intre în joc și pornește spre Kyoto cu scopul de a-l asasina pe fostul său urmaș.

Rant: Mai întâi de toate, o mică istorie a francizei Rurouni Kenshin, una dintre cele mai populare serii atât ca manga cât și ca anime. Succesul de care s-a bucurat a fost uriaș, deoarece spre deosebire de alte produse destinate adolescenților, acesta încerca și să educe, combinând evenimente și personaje reale, cu cele fictive. Mai mult, tipul de action-adventure și concentrarea pe personaje adulte, îl diferenția de tipologia de copil/adolescent superdotat care bate valuri de inamici de unul singur, astfel produsul fiind accesibil și unei audiențe mai adulte. Serialul a fost relativ lung și a fost acompaniat de câteva animații OVA precum și de un film animat, sau așa cum spunem noi, a avut tot tacâmul. În 2012, regizorul Keishi Ōtomo a început realizarea unei serii de filme care să adapteze îndrăgita poveste, și spre surprinderea tuturor, a făcut-o aproape impecabil, lucru extrem de rar pentru o adaptare live-action (mare majoritate dând chix). Personajele sunt în mare parte fidele celor din serial, existând și câteva libertăți luate în ceea ce privește ordinea evenimentelor, pentru a da mai bine pe marele ecran.

Al doilea film din serie precum și cel de-al treilea (acestea fiind filmate împreună și lansate la scurt timp unul de celălalt) se ocupă de probabil una dintre cele mai reușite povești prezentate în anime, și anume The Kyoto Arc. Misiunea lui Kenshin de a-l asasina pe urmașul său la titlul de Battosai, maniacul Shishio Makoto, este una de legendă, completă cu bătăi epice și personaje memorabile, precum și un villain de-a dreptul înspăimântător. Filmul continuă reflecția la cât de departe poți să ajungi pentru a proteja pe cineva, fără a ucide, așa cum spune jurământul/credința lui Kenshin. Temele prezentate mai conțin și lupta cu fantomele trecutului, precum și neadaptabilitatea la era modernă a foștilor luptători. Ca și în primul film, avem și aici scene de acțiune explozive, precum și o recreere cât mai fidelă a acelor timpuri, când tehnologia vestului bătea la poarta, până atunci închisă, a orientului.

Netflix ne-a făcut o surpriză și a introdus seria aproape completă, ultimul film fiind lansat în Japonia doar în 4 iunie așa că o să mai treacă ceva luni până vom vedea toate cele cinci filme.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.