Loading...

Rurouni Kenshin Part III: The Legend Ends (aka. Rurôni Kenshin: Densetsu no saigo-hen) (2014)

by Adrian Solomon, iunie 21, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Aventură
Regie: Keishi Ōtomo
Distribuție: Takeru Satoh, Emi Takei, Yūsuke Iseya, Munetaka Aoki, Yū Aoi, Ryunosuke Kamiki, Masaharu Fukuyama, Yōsuke Eguchi, Tatsuya Fujiwara
Durată: 2 h. 14 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Kenshin este reunit cu maestrul său în urma evenimentelor înfierbântate din Kyoto. Shishio și forțele sale își mută atenția spre Tokyo și înlăturarea guvernului Meiji precum și expunerea crimelor comise de aceștia. Kenshin și aliații săi se pregătesc de o ultimă confruntare pe viață sau pe moarte.

Rant: Mai întâi de toate, o mică istorie a francizei Rurouni Kenshin, una dintre cele mai populare serii atât ca manga cât și ca anime. Succesul de care s-a bucurat a fost uriaș, deoarece spre deosebire de alte produse destinate adolescenților, acesta încerca și să educe, combinând evenimente și personaje reale, cu cele fictive. Mai mult, tipul de action-adventure și concentrarea pe personaje adulte, îl diferenția de tipologia de copil/adolescent superdotat care bate valuri de inamici de unul singur, astfel produsul fiind accesibil și unei audiențe mai adulte. Serialul a fost relativ lung și a fost acompaniat de câteva animații OVA precum și de un film animat, sau așa cum spunem noi, a avut tot tacâmul. În 2012, regizorul Keishi Ōtomo a început realizarea unei serii de filme care să adapteze îndrăgita poveste, și spre surprinderea tuturor, a făcut-o aproape impecabil, lucru extrem de rar pentru o adaptare live-action (mare majoritate dând chix). Personajele sunt în mare parte fidele celor din serial, existând și câteva libertăți luate în ceea ce privește ordinea evenimentelor, pentru a da mai bine pe marele ecran.

Al treilea film se concentrează pe finalizarea confruntării dintre Kenshin și Shishio, având grijă să lege și celelalte fire narative, precum obsesia lui Aoshi față de Himura și explorarea mai amănunțită a ambiției nebunești a lui Shishio. Pentru un fan al filmului, este clar un musai necesar finalizarea vizionării, și bănuiesc ca nu vor fi prea multe bile negre, poate în afară de lungimea poate pe alocuri nejustificată. Dar pentru un fan al serialului așa cum sunt eu, am găsit suficiente motive pentru ca această parte a treia să fie și cea care să mă irite cel mai mult, motivul principal fiind neacordarea unei minime atenții pentru comandanții lui Shishio, un highlight al întregii povești, reduși aici la stadiul de decor, unii dispărând efectiv din peisaj după scurta lor introducere. Da, poate se prelungea prea mult filmul dar vă zic sincer, aceștia erau una dintre amintirile plăcute pe care le aveam cu această serie. Dar repet, pentru unul care nu are habar de anime, sunt convins că nu o să îi pese defel de aceste plângeri și o să se bucure de film așa cum este el prezentat.

Netflix ne-a făcut o surpriză și a introdus seria aproape completă, ultimul film fiind lansat în Japonia doar în 4 iunie așa că o să mai treacă ceva luni până vom vedea toate cele cinci filme.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.