Loading...
Rush (2013)

Rush (2013)

by Adrian Solomon, septembrie 8, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Biografic
Regie: Ron Howard
Distribuție:
Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino, Natalie Dormer
Durată: 2 h. 03 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: Pe la jumătatea anilor 70, Formula 1 era absorbită de rivalitatea dintre doi piloți legendari, Nikki Lauda și James Hunt. Primul, un perfecționist meticulos, al doilea un playboy care își trăia fiecare clipă ca și cum ar fi ultima, împărtășesc dragostea pentru acest sport, cu toate că siguranța lor este pusă în pericol de fiecare dată când participă la câte o cursă.

Rant: Rush este inspirat din faptele reale petrecute de-a lungul sezonului de Formula 1 din 1976. Doar că spre deosebire de multe alte producții care preiau asemenea fapte și le ficționalizează fără nerușinare, Ron Howard și-a făcut sârguincios temele, și a livrat o peliculă excepțională, aceasta având chiar și binecuvântarea realului Nikki Lauda, care a lucrat îndeaproape cu regizorul și scenaristul, pentru ca filmul să ofere spectatorilor o experiență cât mai veridică.

Distribuirea lui Daniel Bruhl și a lui Chris Hemsworth în rolurile principale și rolurile atât perfecte, fac ca în urma acestui film să ne dăm seama că într-adevăr zicala cu „Viața bate filmul!” nu este doar o simplă vorbă în vânt. Astfel, povestea acestei rivalități marcată mereu de respect și de o împingere reciprocă spre performanțe mereu mai bune, se spune aproape singură. Cei doi piloți sunt cât se poate de diferiți, dar găsesc un numitor comun prin pasiunea lor pentru acest sport. În paralel cu viața sportivă, viața lor socială este reflectată ca în oglindă, cel puțin până la episodul cumplitului accident suferit de Nikki.

Este clar un film musai, extrem de bine făcut, cu actori fascinanți în roluri fascinante, cu scene tensionate de curse de mașini, un film ce poate trece oricând drept un documentar fidel al acestei rivalități!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.