Loading...
Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Scott Pilgrim vs. the World (2010)

by Adrian Solomon, martie 26, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: Edgar Wright
Distribuție:
Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin, Chris Evans, Anna Kendrick, Brie Larson, Alison Pill, Ellen Wong, Brandon Routh, Jason Schwartzman
Durată: 1 h. 52 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Scott Pilgrim este un canadian de 22 de ani, șomer, care cântă într-o trupă fără viitor și locuiește cu prietenul său cel mai bun vis-a-vis de casa părinților săi. Are și o prietenă cam prea tânără pentru el, lucru cu care prietenii acestuia nu sunt de acord. Ca de obicei, totul se schimbă în momentul în care o întâlnește pe Ramona Flowers, o americancă recent mutată în Toronto. Dar ca să fie cu ea, el va trebui să înfrunte Liga Celor Șapte Foști ai Ramonei, practic trebuie să bată pe toți foștii Ramonei, care acuma îl vânează activ prin Toronto. Și fiecare e mai tare decât precedentul așa că tânărul Scott împreună cu Ramona și restul amicilor săi, se va vedea pus în diverse pericole în lupta sa pentru dragoste.

Rant: O spun din capul locului, acest film este printre cele mai apropiate de sufletul meu. Un omagiu puternic adus erei jocurilor de 8-bit, poate cel mai bun film care are ca temă jocurile video. Chit că este o adaptare a unei serii populare de benzi desenate, Edgar Wright i-a insuflat suficientă inimă cât să capete un statut de film cult pentru o anumită generație. Aș putea chiar să zic că personajul principal reprezintă perfect milenialii, această generație tristă din care fac și eu parte.

Stilul de comedie vizuală îi iese perfect regizorului Edgar Wright, din acest punct de vedere filmul fiind plin de scene amuzante și dialoguri spot-on. În același timp, el reușește să redea perfect scenele din comics, făcând astfel ca acest film să fie una, dacă nu cea mai bună adaptare a unei serii de benzi desenate. Nu în ultimul rând, pe tot parcursul filmului, simți nostalgia provocată de stilul 8-bit, de la sunetele din timpul luptelor (de multe ori excelent realizate și coregrafiate) până la diversele grafici ce apar pe ecran în momente cheie ale filmului.

Distribuția este una extraordinară, reușind să îmbine talente consacrate cu tineri debutanți, care în scurt timp după acest film urmau să devină reprezentați ai generației lor. Dacă Michael Cera era deja un nume consacrat, iar Kieran Culkin beneficia de numele de familie al mult mai celebrului său frate – Macauly Culkin (cu toate că personal, Kieran mi se pare un actor mult mai bun), actori precum Chris Evans (viitorul Captain America), Anna Kendrick (una dintre cele actrițele la modă a generației curente), Mary Elizabeth Winstead (cu roluri din ce în ce mai bune cum ar fi 10 Cloverfield Lane), Brie Larson (care deja a câștigat un Oscar pentru Room), Aubrey Plaza (care ne-a încântat cu ciudățenia ei în Parks and Rec) sau eternii Brandon Routh și Jason Schwartzman, se pliază perfect pe rolurile lor și se vede că se distrează de minune.

Pot doar să termin prin a recomanda acest film oricărui nostalgic al erei jocurilor 8-bit, fanilor de comedii fantastice cu personaje amuzante și situații ridicole și de ce nu, tuturor celor care s-au săturat de convențional.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.