Loading...
Se7en (1995)

Se7en (1995)

by Adrian Solomon, iulie 10, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Crime, Thriller, Neo-Noir, Psihologic
Regie: David Fincher
Distribuție:
Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, John C. McGinley, R. Lee Ermey, Kevin Spacey
Durată: 2 h. 07 min.
Rating IMDB: 8.6

Despre: David Mills și William Somerset sunt doi detectivi care investighează o serie de crime. În curând ei deduc că au de a face cu un criminal în serie, care se folosește de cele șapte păcate capitale ca temă pentru crimele sale.

Rant: David Fincher este cunoscut pentru filmele sale destul de întunecate. Asta nu l-a oprit să creeze mai multe capodopere printre care Fight Club, Panic Room, Zodiac, Social Network sau Gone Girl, toate abordând teme variate cu un numitor comun, toate au o tentă întunecată, fie că vorbește despre putrefacția sistemului capitalist, eroziunea umană sau cât de departe pot merge anumiți indivizi. Până la Seven, Fincher nu mai regizase decât controversatul Alien 3, o experiență foarte amară pentru el, astfel încât publicul nu apucase să vadă decât frânturi din geniul său. Dar iată că odată cu Seven, numele său se poate rosti atunci când vine vorba de cei mai mari regizori, putând fi oricând numit în aceeași propoziție ca și ceilalți maeștrii ai suspansului.

Cu Seven, ajutat de o distribuție excelentă: un Brad Pitt care încerca să se distanțeze de eticheta de băiat frumos care îi fusese lipită, un Morgan Freeman mereu excepțional, o Gwyneth Paltrow care atât cât apare, te face să îți pese enorm de soarta ei, și de un Kevin Spacey într-un rol incredibil, și de un scenariu foarte bun, Fincher creează o capodoperă, care te va ține în suspans de la început și până la sfârșit.

Ceea ce a creat aici regizorul a devenit un clasic al cinematografiei, un etalon al filmelor noir (neo-noir cum este catalogat de fapt). Suntem aruncați într-un oraș american a cărui nume nu este niciodată menționat, asaltat de o ploaie constantă, imagine ce joacă un rol esențial în stabilirea atmosferei apăsătoare. Crimele anchetate de cei doi sunt extrem de brutale și cei doi își dau seama că au de a face cu un ucigaș în serie extrem de versat și calculat, care nu lasă nimic la voie întâmplării. El vrea să trimită lumii un mesaj și anume că cele șapte păcate capitale sunt pretutindeni și că oricând pot fi pedepsite. Însă ei asistă neputincioși la derularea acestora, fiind aparent incapabili în a-l prinde. Cel puțin până la extrem de puternicul twist de final, care cu siguranță te la va lăsa cu o profundă stare de anxietate și neliniște.

Pentru mine a fost și va rămâne unul dintre cele mai originale filme vizionate, și va rămâne unul dintre filmele cu cel mai puternic impact emoțional. Dacă încă nu ați văzut acest film, vă îndemn să îl vedeți cât mai curând.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.