Loading...
Sex Education (2019- )

Sex Education (2019- )

by Adrian Solomon, ianuarie 18, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Distribuție: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Emma Mackey, Connor Swindells, Kedar Williams-Stirling, Alistair Petrie, Mimi Keene, Aimee Lou Wood, Chaneil Kular, Simone Ashley, Tanya Reynolds, Mikael Persbrandt, Patricia Allison, James Purefoy, Sami Outalbali, Chinenye Ezeudo
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 16
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.3

Despre: Otis Milburn este un adolescent ambivalent în ceea ce privește sexul, în mare pare datorită mamei sale, o celebră terapeută de sex. Atitudinea fără perdea a acesteia s-a răsfrânt complet asupra tânărului ei băiat, care se simte mai mereu stânjenit sau incomod și atunci când în prejma sa se vorbește despre sex. Întâmplarea face ca el să ajungă în postura să îi dea sfaturi bullyului școlii, lucru care îi dă unei colege ideea de a porni un serviciu de terapie contra cost, pentru a ajuta toți colegii lor neadaptați la viața intimă care îi așteaptă, spre completa disperare a lui Otis, dar spre deliciul prietenului său gay.

Rant: Acest serial de comedie s-a dovedit a fi unul dintre hiturile surpriză ale anului trecut iar recent și-a lansat sezonul cu numărul 2, care continuă aventurile eroilor principali. Decizia de a vorbi fără perdele despre aceste perioade tulburi pe care adolescenții le traversează, deseori fără un ghid, când jena te face mai mult să te închizi în tine decât să te exprimi liber, este una pe care și-au asumat-o și alte showuri cum ar fi Big Mouth, și este una binevenită, în special în lipsa materiei de educație sexuală prin școlile noastre.

Ce te frapează din primele cadre este faptul că te afli într-o realitate alternativă, o realitate care izvorăște din imaginația lui John Hughes, faimos pentru filmele sale cu și despre adolescenți. De fapt între serialul a fost conceput ca un omagiu acestui faimos regizor care a influențat generații întregi prin filmele sale iconice. În universul lui Sex Education, adolescenții se îmbracă în stilul anilor ’80/’90 dar au smartphones și citează o grămadă de lucruri din cultura pop contemporană, locuiesc în Anglia cu toate că în școala respectivă există un mișmaș de accente britanice, dar școala în sine arată ca un liceu tipic american. Aceste anacronisme nu fac decât să dea un feeling unic acestui show, să îl facă automat diferit de mai toate serialele similare, și funcționează extrem de bine.

Distribuția pare foarte bine gândită, Asa Butterfield fiind perfect în astfel de rol iar Gillian Anderson este minunată pe post de sex-guru.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.