Loading...

Parks and Recreation (2009-2015)

by Adrian Solomon, septembrie 29, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Distribuție: Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Nick Offerman, Aubrey Plaza, Chris Pratt, Adam Scott, Rob Lowe, Jim O’Heir, Retta, Billy Eichner
Nr. sezoane: 7
Nr. Episoade: 125
Durată episod: 22 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.6

Despre: Leslie Knope este o neobosită birocrată de nivel mediu, care slujește pentru departamentul de Parcuri și Recreație al orașului fictiv Pawnee, din Indiana. Alături de ea în chinurile guvernării se află un departament plin de personaje extrem de colorate, cum ar fi ursuzul dar mereu paternul Ron Swanson, un libertin complet opus ideii de guvern, Tom Haverford, subordonatul sarcastic și complet inutil a lui Leslie, care are gânduri mari în afara poziției pe care o deține, April Ludgate, un intern complet dezinteresat de ce se întâmplă în jurul ei, Jerry Gergich, gluma ambulantă a departamentului și Donna Meagle, exemplu clasic de sassy black woman. Alături de ei își vor mai face apariția și alte personaje, cum ar fi naivul cu tente de prostănac Andy Dwyer sau fosta prietenă a acestuia sora medicală Ann, cea pe care Leslie decidă să o numească prietena ei. Împreună, aceștia vor naviga hățișurile legilor absurde, încercând din răsputeri să facă din Pawnee un oraș mai bun – în cazul lui Leslie, sau să termine ziua făcând cât mai puțin cu putință, în cazul celorlalți.

Rant: Rulând în aceeași perioadă cu Community, Parks and Rec continuă modul de filmare folosit în The Office, ca și cum cineva ar filma un reportaj despre viața și evenimentele din viața protagoniștilor.

Acest serial este și motivul pentru care protagonista Amy Pohler a părăsit o carieră de șapte ani dedicată emisiunii Saturday Night Live, în care îndeplinea atât rolul de actor din ansamblu dar și de creatoare. Și aș îndrăzni să spun că a făcut o alegere perfectă, pentru că întocmai colegei sale Tina Fey cu al ei 30 Rock, acest rol i-a venit ca o mănușă și a propulsat-o în atenția marilor studiouri. Dar nu este singura catapultată în stratosferă grație acestui serial de succes. Nick Offerman este și va rămâne punctul de referință al acestui serial, el fiind și motivul pentru care am început să îl urmăresc, datorită nenumăratelor memes cu Ron Swanson. Chris Pratt este un alt nume, care a ajuns la cote de piață astronomice, probabil unul dintre cei mai căutați și mai bine plătiți actori ai fabricii de vise la momentul actual și acest lucru se datorează în mare măsură transformării suferite de acesta pentru a-l putea juca pe Star Lord în mega hitul Guardians of the Galaxy. Aubrey Plaza este iar un nume care în ziua de azi apare cam peste tot, la fel și Adam Scott sau Aziz Ansari, toți aceștia au avut ca punct important de pornire acest serial.

Rămâne unul dintre favoritele mele, personal situându-l peste Community dacă ar fi să aleg din cele două, cu toate că Community e mult mai meta și se vizează un alt segment de public, mult mai obișnuit cu experimentele vizuale.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.