Loading...
Three Flavours Cornetto trilogy

Trilogia – „Three Flavours Cornetto”

by Adrian Solomon, iulie 13, 2017

Shaun of the Dead, Hot Fuzz și The World’s End, reprezintă colaborările lui Edgar Wright cu Simon Pegg, și răspunsurile lor la clișeele filmelor de acțiune, horror și S.F., fiecare din ele dezvoltând una dintre teme. Deasemenea, aceste trei filme sunt cunoscute și ca Three Flavour Cornetto Trilogy. În fiecare dintre filme apare câte o înghețată Cornetto de culori diferite, astfel în Shaun of the Dead apare înghețata roșie cu gust de căpșuni, roșul reprezentând sângele specific filmelor de groază, în Hot Fuzz apare înghețata originală albastră, reprezentând culoarea poliției, iar în The World’s End apare ambalajul verde al înghețatei de mentă și ciocolată, verde ce reprezintă extratereștrii (omuleții verzi ce răpeau oamenii în filmele de la începutul S.F.-ului).

Există mai multe elemente ce unesc aceste trei filme pe lângă brandul de înghețată. Pe lângă faptul că Edgar Wright este regizor, Simon Pegg și Nick Frost sunt actorii principali, iar Wright și Pegg scriu scenariile filmelor, alți actori sunt folosiți în fiecare film: Martin Freeman, Bill Nighy, Rafe Spall, Julia Deakin, Patricia Franklin și Garth Jennings. Mai există și o glumă comună pentru toate cele trei filme și anume scena cu săritul peste garduri, repetată de fiecare dată cu diverse rezultate.

Fiecare film tratează, după cum am zis, câte un anumit gen. De exemplu Shaun of the Dead este un film horror peste care este suprapusă o comedie de dragoste. Hot Fuzz, combină clișeele filmelor de acțiune cu comedia vizuală, iar The World’s End trece subtil și complet neprevăzut de la o dramedie la un film de acțiune SF. Cu toate astea, nici un film nu este considerat o parodie, pentru că, în viziunea regizorului, ele nu desconsideră materialul sursă, ci îl omagiază. Tematic, Edgard Wright spune că filmele conțin un numitor comun și anume toate prezintă ”indivizi într-un colectiv, maturizarea târzie și pericolele unei adolescențe perpetue”

Shaun of the Dead (2004)

Despre: Shaun este un pierde vară cu o viață plictisitoare. Atunci când nu lucrează la magazinul de electrice, el locuiește împreună cu prietenul său cel mai bun, șleampătul Ed, într-un apartament micuț într-o suburbie londoneză. Singurul element instabil din viața lui este iubita sa Liz, care dorește ca Shaun să se maturizeze. După ce orașul este împânzit de zombie într-un mod complet inexplicabil, Shaun se va vedea nevoit să salveze viețile persoanelor dragi, fie că aceștia vor sau nu.

Hot Fuzz (2007)

Hot Fuzz

Despre: Nicholas Angel este un ofițer de poliție londonez extrem de talentat, muncitor și disciplinat, astfel încât strălucește în orice domeniu. Acest lucru îi face pe colegii lui să arate rău astfel încât aceștia îi găsesc un sătuc liniștit, unde rata criminalității este zero și îl transferă acolo. Dacă la început îi este foarte greu să se adapteze, în curând, un șir bizar de accidente îi trezesc interesul. Alături de partenerul său, naivul dar inimosul Danny, cei doi încearcă să dezlege misterul acestor accidente ce zguduie idilicul sătuleț.

The World’s End (2013)

Worlds End

Despre: Gary King este un tip foarte imatur cu toate că are deja patruzeci și ceva de ani. Tot ce vrea acesta este să mai încercă odată în viața un pub crawl de dimensiuni epice, încercat în urmă cu 20 de ani dar sfârșit prematur. Pentru asta, el înscenează o reuniune cu foștii săi prieteni, toți angajați, căsătoriți și rutinați de viață. Astfel, cei cinci își (re)încep călătoria, în ciuda protestelor, spre destinația finală, legendarul pub World’s End. Pe drum, Gary și amicii săi încearcă să își împace trecutul cu prezentul, cu toate că viitorul lor pare nesigur odată ce asistă la o invazie extraterestră.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.