Loading...

Renfield (2023)

by Adrian Solomon, aprilie 23, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Horror, Acțiune
Regie: Chris McKay
Distribuție: Nicholas Hoult, Awkwafina, Ben Schwartz, Adrian Martinez, Shohreh Aghdashloo, Nicolas Cage
Durată: 1 h. 33 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Renfield este familiarul lui Dracula, un minion obligat să își servească maestrul în mod orbesc. Dar după secole în care a fost slugă, Renfield încearcă să își depășească condiția și să scape din această relație toxică, spre nemulțumirea lui Dracula.

Rant: Renfield pornește de la o premisă amuzantă, care poate ar fi funcționat mai bine ca un scurt-metraj sau poate o serie similară cu What We Do In the Shadows, dar atunci când este obligat să devină un lung-metraj, se diluează mult substanța ți rămânem astfel cu o comedie de acțiune cu vagi accente horror, cu câteva poante bune dar cu multe secvențe de dialog insipid și personaje secundare slab dezvoltate. Punctul central de care s-a agățat promovarea acestui film, a fost prezența lui Nic Cage pe post de Dracula, iar acesta nu dezamăgește deloc. Dar cum acesta este doar secundar protagonistului titular, scenele cu Cage sunt rare. Așa cum ziceam, relația dintre un Dracula feudal – monstrul încondeiat de Bram Stoker servind drept model principal, și un Renfield care caută emanciparea din postura de servant etern, este cel mai interesant aspect al filmului, păcat că acesta preferă să urmărească mai mult personajul lui Awkwafina, o polițistă serioasă, singura care nu este coruptă din întreg orașul, și misiunea ei de a pune cu botul pe labe o organizație mafiotă care i-a ucis tatăl. Aceasta este și singura caracterizare pe care filmul se obosește să i-o facă, cu toate astea, chimia dintre ea și Hoult este destul de bună. Un alt aspect în care filmul pierde puncte, este faptul că e indecis în ceea ce vrea să fie. Secvențele de umor sunt juxtapuse în mod neașteptat cu secvențe în care tone se sânge este vărsat în cele mai brutale moduri (efectele speciale sunt la pământ din acest punct de vedere, cu toate că vestimentația și make-upul sunt excepționale).

Totul pornește cu povestea lui Renfield și cum a ajuns el să îl servească pe Dracula, poveste spusă în fața unui grup de auto-suport la care minionul participă. În urma unor incidente, ei au ajuns să fugă și să se stabilească în New Orleans, unde Renfield este forțat să își rezume rutina zilnică de a găsi sacrificii pentru maestrul său. El devine implicat cu o polițistă și o grupare infracțională, asta în timp ce caută o metodă de a slăbi controlul pe care maestrul său îl are asupra lui.

Per total filmul este distractiv atât timp cât nu se ia în serios, cei implicați făcând totuși o treabă bună. De văzut la cinema dacă nu aveți alte opțiuni.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.