Loading...
Sicario (2015)

Sicario (2015)

by Adrian Solomon, decembrie 28, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Crime, Thriller
Regie: Denis Villeneuve
Distribuție:
Emily Blunt, Benicio del Toro, Josh Brolin, Victor Garber
Durată: 2 h. 01 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Kate Mercer este o agentă FBI, tânăra și idealistică. Ea a muncit din greu să urce pe scara ierarhică, într-o profesie dominată de bărbați. În urma unei descoperiri înfiorătoare, ea este recrutată de misteriosul agent guvernamental Matt Graver, într-o acțiune secretă. Astfel  ea se alătură unei operațiuni ce viza traficanții de droguri ce operau atât pe tărâm american cât și pe tărâm mexican. Condusă de dubiosul Alejandro, echipa călătorește în Mexic pentru a recupera o persoană importantă. Însă principiile morale ale tinerei Kate vor fi puse repede la încercare.

Rant: Villeneuve este genial. Am mai zis-o și cu alte ocazii și o să continui să o zic, atât timp cât tot ce scoate acest om este pură artă cinematografică. Cu fiecare film scos el arată cât de bine stăpânește arta suspansului, acest lucru fiind evident din plin în acest film. Încă de la prima scenă cu raidul asupra casei și cu descoperirea macabră, fiecare scenă de acțiune te va ține mereu în tensiune. De departe cea mai reușită secvență este cea din Mexic, cu convoiul, scenă perfect descrisă aici de niște oameni mai iscusiți în ale vorbelor decât aș putea să îi fac eu dreptate.

Chiar dacă ocazional dialogul o virează spre clișeu, Blunt și Brolin fac niște roluri extraordinare care meritau cu siguranță măcar nominalizări la Oscar. Muzica din film evocă perfect sentimentul de panică care îl resimt personajele, împrumutând mult din vechiul Jaws.

Per total un film care musai trebuie văzut, un thriller acaparant despre războiul împotriva drogurilor și până unde poate fi întinsă linia moralității pentru a obține rezultate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.