Loading...
The Snowman (2017)

The Snowman (2017)

by Adrian Solomon, octombrie 13, 2017

Recomandare – de evitat!

Gen: Crime, Thriller
Regie: Tomas Alfredson
Distribuție:
Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Val Kilmer, J. K. Simmons
Durată: 1 h. 59 min.
Rating IMDB: 5.1

Despre: Detectivul Harry Hole, renumit pe plan local datorită abilității sale de a sparge cazuri complexe, este confruntat cu re-apariția unui criminal în serie, dispărut de ceva vreme. Alături de frumoasa și înverșunata sa parteneră, acesta încearcă să elucideze cazul cât mai repede, pentru înainte ca numărul victimelor să se multiplice.

Rant: Am vrut să îmi placă filmul, în ciuda valului de critici negative primite după lansare. Am mers în speranța că o să vizionez un film bun, trailerul era un bun indiciu în acest sens, la fel și distribuția fantastică. Cine ar fi crezut că nume grele precum Fassbender, Simmons, produse de Scorsese, ar fi dat chix în așa hal. Dar vina nu este a lor. Atât Fassbender cât și ceilalți implicați  încearcă să facă ce pot ei mai bine cu materialul limitat avut la dispoziție, material destul de subțire de altfel.

Filmul este complet diferit de ce a arătat trailerul, trailer în care se regăsesc destul de multe scene care nu apar deloc în film. Probabil e foarte diferit și de carte, mă îndoiesc că ar fi avut vreun succes cartea respectivă dacă era scrisă așa. Aș putea să zic că este exemplu perfect de prea mulți bucătari în bucătărie. Deseori există un feeling de lucrul incomplet, neterminat. Povestea multor personaje se simte fușerită sau abandonată pe la jumătate. Lipsește orice simț de regret din partea spectatorului față de victimele criminalului, criminal pe care îl identifici încă de pe la jumătatea filmului, fapt ce face ca finalul să fie complet lipsit de surprize. Ba mai mult, este atât de anti climatic încât am simțit o reală frustrare în momentul în care au rulat creditele. Am și rămas cu multe întrebări, mai multe decât aveam când am intrat la film.

De ce primește totuși un rating de film decent este pentru că filmul ne arată niște locații superbe, învelite în albul imaculat al iernilor geroase din Norvegia dar și pentru Fassbender, care merita mai mult de această tentativă nereușită de thriller. Efectiv toate scenele de „jump-scare” din trailer sunt irosite.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.