Loading...
Sing Street (2016)

Sing Street (2016)

by Adrian Solomon, februarie 8, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Musical, Teens
Regie: John Carney
Distribuție:
Lucy Boynton, Maria Doyle Kennedy, Jack Reynor, Kelly Thornton, Ferdia Walsh-Peelo
Durată: 1 h. 45 min.
Rating IMDB: 8.0

Despre: Dublin, Irlanda, anul 1985. Ca să se descurce în plină criză economică, familia Lawlor se vede nevoită să îl mute pe Conor, băiatul mijlociu, la o școală catolică de stat, destul de strictă. Acolo domnește haosul, preoții făcând prea puțin pentru a opri comportamentul huliganic al băieților. Conor nu se lasă descurajat și cu toate că devine rapid ținta bătăușului Barry, el își face repede un prieten, pe Darren, un roșcovan descurcăreț. În scurt timp, el o remarcă pe Raphina, o fată frumoasă care aparent locuiește peste drum de școală și stă toată ziua în fața casei. Făcându-și curaj să o abordeze, Conor intră în conversație cu ea și pretinde că are o trupă muzicală, invitând-o să apară în clipul lor de debut. Conor acuma trebuie să asambleze în scurt timp o trupă și eventual, să compună și o piesă două.

Rant: De foarte multă vreme nu am mai văzut un film care, în ciuda temelor abordate – familie destrămată, școală strictă, bătăuși, vise năruite – să mă facă să mă simt așa de bine. Toate aceste teme sunt discutate prin cântecele compuse de Conor, ca reacție la ce se întâmplă în viața lui. Găsindu-și multe lucruri în comun cu Raphina, subiectul fanteziilor sale, el reușește să treacă peste toate greutățile pe care viața i le aruncă în cale. Filmul este și un omagiu pentru toate trupele care au pornit de jos, imitând și apoi dezvoltându-și propriul stil. Acest lucru ne e relevat din constanta schimbare de stil a trupei, în funcție de ce trupă imită la momentul respectiv. Fie că este vorba de Duran Duran sau The Cure, Conor le va adopta atât muzica cât și ținuta vestimentară, înotând împotriva normelor societății, reprezentată de odiosul părinte Baxter. Brendan, fratele mai mare, un băiat genial care a fost nevoit să stea acasă din pricina dificultăților financiare ale familiei, este constanta din viața lui Conor, mentorul său chiar, acesta dându-i teme de ascultat, fiind și cel care vine cu ideea de a face un clip muzical.

Actorii sunt în mare parte tineri necunoscuți, lucru extrem de eficient, care le conferă credibilitate în tot ceea ce fac. Și faptul că tânărul actor Ferdia Walsh-Peelo este cântăreț și își cântă mare parte din cântece, ajută foarte mult, descoperind cu acest prilej o voce de aur. După cum ziceam mai sus, filmul este un tribut adus muzicii anilor ’80, iar piesele compuse de trupa Sing Street fiind toate excelente, în special „Drive It Like You Stole It” pe care vă și invit să o ascultați aici.

Astea fiind zise, nu îmi mai rămâne de făcut nimic decât să vă zic „vizionare plăcută”, recomandarea mea fiind – film musai!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.