Loading...

Superbad (2007)

by Adrian Solomon, iunie 19, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: Greg Mottola
Distribuție: Jonah Hill, Michael Cera, Seth Rogen, Bill Hader
Durată: 1 h. 53 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Doi adolescenți decid să participe la o petrecere unde vor încerca să își piardă virginitatea înainte de a merge la facultate, dar planurile lor aparent simpliste, iau o turnură complicată, noaptea devenind una memorabilă dar din toate punctele de vedere greșite.

Rant: Superbad este filmul definitoriu din cariera multora dintre cei implicați, fiind un adevărat succes la momentul lansării, devenind apoi un clasic al genului, dar și probabil una dintre cele mai bune comedii a anilor 2000. Având o premisă destul de des întâlnită în filmele de acest gen, cu adolescenți „în călduri” care vor să își piardă virginitatea într-o noapte plină de alcool, filmul reușește să se ridice cu mult deasupra ei, având foarte mult suflet, replici extraordinare livrate aproape perfect de cuplul Hill / Cera, precum și momente și personaje de neuitat (McLovin cineva?).

Filmul este unul dintre cele mai realist prezentate comedii coming-of-age, cu doi protagoniști care ar putea foarte bine să fie doi foști colegi pe care cu toții i-am avut, mânați de impulsuri vicioase, dar care nu îi domină. De fapt nu există clicile clasice, fetele frumoase și rele, cheerleaderițele, băieții sportivi care mai tot timpul se dovedesc a fi bully, pămpălăii și așa mai departe. Seth este un dolofan cu o gură spurcată, obsedat de sex iar Evan este băiatul timid, care privește fetele cu respect și care dorește să aibă o relație cu fata de care îi place. Dar de fapt ce îi roade pe ei este total altceva și totul este un pretext pentru a ajunge să își spună pe față ce cred ei despre situația respectivă, filmul reușind să nu fure atenția de la planul original cu speech-uri plictisitoare, acestea fiind țesute organic în dialog. Fun fact – personajele poartă numele scenariștilor Seth Rogen și Evan Goldberg, care s-au inspirat din propriile experiențe trăite de-a lungul școlii, acest lucru dând filmului un factor de extra veridicitate.

Și dacă planul lor de a-și pierde virginitatea pare simplu la început, faptul că sunt dependenți de un prieten anxios care dispune de cel mai prost – bun act de identitate care a existat vreodată în istoria filmelor, lucru ce îl face indispensabil planului lor, și apariția a doi polițai dubioși, precum și faptul că cei doi ajung la o petrecere greșită, sunt doar câteva elemente ce ne prezintă o noapte care merge extrem de prost.

Superbad este o comedie coming-of-age încă fresh, cu un mesaj universal valabil, cu protagoniști captivanți și cu multe gaguri pe metru pătrat, pentru a-ți asigura 2 ore de bine-dispunere.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.