Loading...

Solo Leveling (aka. Ore dake Level Up na Ken) (2024- )

by Adrian Solomon, aprilie 11, 2024

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Fantezie, Shounen
Studio: A-1 Pictures
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: 23 min.
Statut: serie ongoing
Rating MyAnimeList: 8.34

Despre: Într-o lume în care au apărut portaluri din care mai mereu omenirea este atacată de monștrii, niște oameni speciali au reușit să își trezească diverse abilități iar cu ajutorul lor, să dea o șansă de luptă omenirii. Sung Jin-Woo este unul dintre acești oameni speciali, dar din păcate pentru el, abilitățile sale îl fac să fie cel mai slab vânător din existență, în ciuda ambiției și a îndârjirii acestuia. Un incident sinistru îl face pe acesta să își trezească o nouă abilitate, care îi permite o dezvoltare continuă, lucru unic în lumea vânătorilor.

Rant: Solo Leveling a fost o revelație pentru mine în momentul în care m-am apucat să citesc benzi desenate coreene. Marea diferență față de cele japoneze cu care eram obișnuit până atunci, era faptul că acestea erau integral color, iar designul era făcut special pentru device-uri cum ar fi telefoanele sau tabletele, adică urmărirea panourilor era menită a fi făcută prin scrolare de sus în jos. Această „inovație” reușea să imprime un nou flow în ce privea dinamismul scenelor de acțiune, făcând aceste publicații mult mai accesibile și mai ușor de găsit, decât manga-urile sau comics-urile clasice. Pot să zic că după ce am citit mai bine de 50 de titluri cu un plot asemănător și cu un erou similar cu Sung Jin-Woo, acest titlu de față a reușit să pună fundațiile cel mai bine (nu știu dacă este primul din acest gen de povești dar cu siguranță este cel mai reușit). Ce se întâmplă de obicei, poate fi însumat în felul următor: ne aflăm într-o lume în care fie a apărut un turn, fie s-au deschis portaluri din care au ieșit monștrii care au amenințat omenirea iar oameni speciali care au reușit să își trezească diverse abilități, erau de obicei cei care salvau umanitatea de la pieire. Protagonistul nostru care are în mod obligatoriu o soră și/sau un părinte în spital, este unul mai ghinionist, care fie duce o viață foarte grea, fie este extrem de slab, dar care, reușește prin vagi concursuri de împrejurări, să capete o a doua șansă la viață exact într-un punct critic din viața sa mizerabilă (în cel mai des caz acesta moare iar un sistem îi apare să îi spună că are o nouă șansă la viață, iar băiatul nostru este trimis înapoi în timp cu toate abilitățile și cunoștințele acumulate timp de o viață întreagă) și să devină protagonistul lumii respective. Ei bine, cam fix la fel stau lucrurile și aici, minus partea în care protagonistul moare, pățește el ceva și primește un sistem, asta fiind cam singura abatere de la normal.

A-1 Pictures fac o treabă foarte bună cu grafica, iar povestea este în general adaptată bine, dar cu mici libertăți pe ici pe colo, care în contextul mai larg al poveștii, simt că vor să umple niște mici scăpări ale originalului. S-a terminat recent prima parte de 12 episoade, pentru fanii vechi, să știe că s-a ajuns până la momentul „Arise”, iar sezonul secund a fost deja anunțat că va sosi în curând așa că, fie că îl începeți acum, sau așteptați până o să fie complet, Solo Leveling este în mod clar un titlu care nu trebuie să lipsească din colecția de animeuri vizionate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.